Offer for eksplosion træner til halvmarathon

Foto: Fotograf Anders Ole Olsen ©, Mia Than Larsen

Du skulle lære at gå igen, og du skulle finde ud af, hvor din mund sad.

46-årig Jens Strange Nielsen tænker tilbage på en novemberdag, han aldrig vil glemme. En dag, der ændrede hans liv for altid.

I 2004 var Jens Strange Nielsen ude for en voldsom ulykke, hvor han kom slemt til skade ved en fyrværkeri-eksplosion på Poulsens Fyrværkerifabrik i Glumsø. Han blev forbrændt på 55 procent af kroppen og svævede i syv uger mellem liv og død.

I dag er livet gået videre, og Jens Strange Nielsen er igang med at træne til Broløbet.

– Når man har været så langt ude som mig, så handler det om at sætte nogle mål for sig selv, forklarer Jens Strange Nielsen, der har sat sig det mål at kunne løbe et helt halvmarathon.

– Det er et must at løbe over Storebæltsbroen. Det er mit stræbergen, der siger mig, at jeg skal løbe den tur, konstaterer Jens Strange Nielsen, mens han drømmer om at løbe fra Nyborg til Korsør uden pauser.

Støtte fra familien

Siden ulykken har Jens Strange Nielsen gennemgået omkring 20 operationer, der blandt andet tæller flere hudtransplantationer i ansigtet og på kroppen, læben er blevet rettet, og han har fået fjernet arvæv i halsen, så det er blevet lettere at spise og synke.

– Jeg kan stadig ikke synge, men det har hjulpet gevaldigt, siger Jens Strange Nielsen, der stadig har humoren i behold.

Ulykken har taget hårdt på hans kone og deres fire børn, og de har brugt mange timer på at græde. Men viljestyrke, sort humor og kærlighed har været med til at gøre hverdagen lettere.

– Jeg kan prale af, at jeg er gift med en, der ser brandgodt ud. Og han bliver kønnere med alderen, konstaterer konen Jette Juul og tilføjer:

– Vi gik rundt med evige blå storetæer af at banke ham bag i, griner hun.