Økonomien gør ondt i fogedretten

Penge er en privat sag. Ingen er stolte over at erkende, at man ikke kan overholde terminen. Alligevel giver de fleste avisens udsendte tilladelse til at blive siddende i et hjørne af lokalet for at få et indtryk af, hvad det er der sker bag de lukkede døre i fogedretten.

Dommerfuldmægtig Ditte Juhl Nielsen er mødeleder. Hun byder et ungt par velkommen, og gør opmærksom på, at de begge er forpligtet til at tale sandt.

Pigen er gravid og på kontanthjælp. Parret lykønskes, og den unge mand er i lære som maler. Deres hus gik på tvang, og de skylder 60.000 kroner. Parret gør rede for deres økonomi overfor rekvirenten. Det er en person, der repræsenterer det firma eller selskab, som har penge til gode.

Solvens erklæring freder parret

De forklarer, at de har 7.400 kroner i faste udgifter om måneden i den nye lejlighed. Den kommende far forklarer, at han snart begynder at tjene penge, og der laves en aftale om, at han begynder at afdrage 300-400 kroner, så snart der kommer penge ind på kontoen.

Parret ejer ikke noget der kan tages udlæg i, så de får en solvens-erklæring. Den freder parret i et halv år, hvis andre kreditorer skulle finde på at indkalde til et nyt møde i retten.

Det unge par takker ydmygt, og synes lettet over, at der kommet bare lidt mere styr på økonomien.

En forkølet kvinde

Næste person er en hostende kvinde i fyrrerne, som har lånt penge i GE Moneybank. Der er allerede sikret udlæg i den arbejdsløse kvindes hus. Hun tilbyder sine hænder til rekvirenten. Rekvirenten beder kvinden om at oplyse indtægter og faste udgifter. Der er mere gammel gæld, og dermed ikke meget at tage af. Der bliver dog alligevel lavet en aftale om en afbetalingsordning på 500 kroner pr. måned.