Nyt fra Maglemølle: Containerpladsens forvandling

Nu får området ved Kraftcentralen på Maglemølle en overhaling.

Mandag gik entreprenøren Dan-trading i gang med at rydde op og grave af på arealet foran Maglemølles vartegn, så det igen kan blive en flot plads, efter stedet i de senere år ikke just har kunnet betegnes som det kønneste sted i byen.

De senere år har containere fra Ragnsells nemlig fyldt området, men nu har selskabet i stedet lejet en plads omme bagved på et sted, som ikke er nær så iøjnefaldende.

Så sent som på Næstved Erhvervs vælgermøde medio november blev Maglemølle diskuteret efter en blandt publikum nævnte »de misligeholdte bygninger« og De Borgerliges byrådskandidat i panelet Henrik Brink spurgte »Hvem tager ansvar for den møgbunke?«

Det gør Søren H. Hansson, der for et år siden afløste Uffe Nielsen som direktør for Maglemølle A/S, til dels, men en del af bygningerne – blandt andet det meste af »kyststrækningen« – tilhører Næstved Havn, og så ejer Reiling den del, som førhen tilhørte Dalum, der fremstillede genbrugspapir.

Der har været mange planer for området gennem årene, men det har knebet med den politiske opbakning og pengene til at føre de gode idéer ud i livet.