Skolen smider tøjet

De fleste har rigtig meget tøj liggende i skuffen derhjemme. Meget af det bruger vi slet ikke. Men det er guld værd for nogen. Også selvom det er slidt.

Ulrich Wolf

Det ved de på Lundebjergskolen i Skovlunde, der er med i den nye Røde Kors kampagne ’Smid tøjet’. Det er en landsdækkende kampagne, hvor Røde Kors samler tøj ind og får det ’vekslet’ til penge, som går til at hjælpe folk, der har brug for det i både ind- og udland.

Sammen med 30 andre skoler i landet er Lundbjergskolen med i indsamlingen, der løber fra den 1. til den 9. maj og som sluttes af, som det hører sig til, med et stort tv-show den 9. maj.

Det vurderes, at der ligger mellem 30.000 og 50.000 tons udsmidningsklart tøj i danskernes klædeskabe og det vil Røde Kors gerne have fingre i.

Det er oplagt, at skolerne spiller en rolle i indsamlingen idet børn er større og større forbrugere og derfor skal lære at være bæredygtige forbrugere, der lærer, at det de smider væk kan genbruges. Samtidig vil man gerne gøre det smart at gå i genbrug.

For tre bæreposer med blandet tøj, kan Røde Kors købe mad til et barn på flugt i en hel måned, mens otte stykker genbrugstøj, der sælges i Røde Kors’ butikker, kan give midlertidigt husly til en hel familie på flugt.