Kantklipperen fikses mens kaffen skænkes i cafeen

Genbrug. Der er ingen grund til altid at smide ud og købe nyt. Simon Mundus og Jan Pollas står bag Repair Café, som allerede har fået frivillige hænder til at hjælpe “kunderne” – helt gratis.

Kantklipperen fikses mens kaffen skænkes i cafeen

Kantklipperen fikses mens kaffen skænkes i cafeen

Fensmark: Der er mange måder at tænke på naturen med klimavenlige løsninger. En af dem handler om at hjælpe, når det handler om at få fikset ting, der pludselig ikke virker.

Jan Pollas og Simon Mundus står bag det nye initiativ Repair Café i Fensmark. De bor begge i Fensmark, men lærte først hinanden at kende, da Jan Pollas reagerede på Simon Mundus’ opslag forskellige grønne intiativer.

Biblioteket i Fensmark har foreløbig hjulpet med et lokale til de to lokale iværksættere, Simon Mundus og Jan Pollas’ gode idé: Repair Café. Privatfoto
René Schmehl kigger på en hækklipper, der er problemer med. Privatfoto
De to frivillige, Michael Petersen og Bo Michaelsen, er i gang med at fikse en kanttrimmer. Privatfoto

Sparer en masse ressourcer

– Vi snakkede sammen, og fandt hurtigt ud af at en Repair Café var det som ville være mest relevant for os. Som rigtig mange andre gør vi os selvfølgelig tanker omkring bæredygtighed. Samtidig er det også en mulighed for at skabe lidt aktivitet i byen, siger Simon Mundus.

De to initiativtageres drøm, er at Repair Café bliver stedet, hvor folk kan få fikset en masse ting som ellers ville være blevet smidt ud. Det kan spare en masse ressourcer, og en masse penge for nogle af borgerne.

Løn: Kaffe og et smil

– Det første problem vi stødte på var, at der ikke var nogen af os, som havde brugbare evner. Men heldigvis har Fensmark igen vist sig fra sin bedste side. Og vi fik relativt hurtigt rekrutteret tre personer som kan sy og tre andre som kan noget inden for teknik/elektronik.

– De kommer helt frivilligt og laver de ting folk kommer med, uden anden betaling end en kop kaffe og et smil… det er vi bare SÅ imponeret over, siger Simon Mundus.

Repair Café har foreløbigt åben den næstsidste søndag i måneden, og de kan sagtens bruge flere frivillige med hænderne “godt skruet på”.

Kaffe og kage fra SuperBrugsen

De to initiativtagere følger sig heldige. Lokalet var svært at finde, men så åbnede der sig mulighed for at låne et lokale på biblioteket, og det passer indtil videre godt med at være stedet, hvor kan komme forbi for at få en kop kaffe eller et godt råd til noget, man næsten selv kan lave.

SuperBrugsen sponserer kaffe og kage, mens Lokalrådet står for frokosten til de frivillige hjælpere.

– Det eneste vi mangler mere af, er nogle borgere som komme med noget de skal have fixet, slutter Simon Mondus.

Nina Brix og Lene Bjerregaard Larsen ved sybordet. De to frivillige “fiksere” er klar til at hjælpe, hvis der er tøj der trænger til en kærlig hånd. Privatfoto