Kajakpoloturnering: Efterskole går foran for femte gang

Foto: Jakob Nordmann Larsen
Det ser voldsomt ud, når de 10 spillere kæmper om bolden fra de små kajakker. Foto: Jakob Nordmann Larsen, Brøderup Efterskole
Det ser voldsomt ud, når de 10 spillere kæmper om bolden fra de små kajakker. Foto: Jakob Nordmann Larsen, Brøderup Efterskole Jakob Nordmann Larsen

Brøderup Efterskole inviterer til ungdomsstævne i kajakpolo for klubber, skoler og gamle elever. Stævnet holdes lørdag den 2. marts med velkomst og opstart klokken 9 og afslutning omkring klokken 19 i Bosei Svømmehal. Der bliver spillet i to rækker – en for rutinerede spillere og en for nybegyndere, og der er deltagelse af 12 hold, som kommer fra klubber og skoler.

Brøderup Efterskole har de seneste 11 år haft kajakpolo på skoleskemaet og afholder nu for femte gang et ungdomsstævne i kajakpolo. Brøderup Efterskole har også gennem de seneste 10 år deltaget i Efterskole-DM arrangeret af DKF, men ud over det stævne findes der ikke mange andre ungdomsstævner for kajakpolohold. Derfor prøver efterskolen nu at skabe en årlig tradition ved at invitere til ungdomsstævne.

Kajakpolo kan sammenlignes lidt med håndbold og vandpolo, blot på vand og siddende i en kajak. Man dyster to hold af fem mand mod hinanden om at score flest mål på de to gange 10 minutter, en kamp varer. Kampen spilles i små kajakker, som er hurtige og lette at manøvrere.