Gangway og She’s A Sailor på Vershuset

Der er underholdning både fredag og lørdag i Vershuset med henholdsvis Gangway og She?s A Sailor. Privatfoto
Der er underholdning både fredag og lørdag i Vershuset med henholdsvis Gangway og She?s A Sailor. Privatfoto

Gangway giver koncert på spillestedet Vershuset fredag 11. oktober, hvorefter scenen lørdag 12. oktober overdrages til She's A Sailor. Dørene åbner kl. 20.30 – både lørdag og søndag.

Gangway blev dannet tilbage i 1982, hvor de leverede en lyd og udtryk, der var lettere mørkrandet, melodiøs og som bar tydelig inspiration fra den britiske indie-scene og bands som eksempelvis The Smiths. En inspiration, som de var nogle af de første til for alvor at tage op herhjemme. De slog seriøst igennem med sommerhittet "My Girl And Me" i 1986, og sangen bragede igennem på radioer her, der og alle vegne – blandt andet på BBC's Radio 1. Senere – på albummet Happy Ever After fra 1992 – smed Gangway et andet af deres største hits, nemlig Mountain Song.

I 2017 dukkede Gangway pludselig op på scenen igen, hvorefter det er blevet til en lang række koncerter for det populære popband. I april 2019 udgav de så deres ottende album, Whatever It Is.

She's A Sailor blev dannet i 2015 af de to Viborg-musikere Jesper Vindberg (vokal og guitar) og Thomas Albrechtsen (keys og vokal), bygger blandt andet deres musik på en fascination af farverige og teatralske kunstnere som Ray Davies (The Kinks), Brian Wilson (The Beach Boys), Scott Walker, The Zombies samt det mere nutidige The Divine Comedy.

Deres ambition er at skabe musik, der er tilgængelig, men som også er udfordrende både melodisk, harmonisk og arrangementsmæssigt. På scenen flankeres Jesper Vindberg og Thomas Albrechtsen af en trommeslager, en bassist og en trompetist.

I foråret udkom She's A Sailor med singlen "You're a Star", som første udspil fra bandets kommende debutalbum.