Efterskole toptrimmet

Foto: Jens Wollesen, Mogens Lorentzen

Vores mål er klart. Vi ønsker at være Danmarks bedste efterskole.

Forstander Gitte Edelgaard taler ikke højt, men hun har store visioner og mål for Svenstrup Efterskole, som hun startede i 2000.

Og nu 16 år efter er den tidligere folkeskole renoveret, ombygget og udvidet. Samtidig er elevtallet vokset. Der var 68 elever på første hold, Nu er der udsolgt de næste to år. På årets hold er der 138 elever. Alle pladser er besat.

– Det er selvfølgelig dejligt. Vi har altid fyldt to år frem. I denne måned er vi helt færdige med den sidste store ombygning. Og nu er vi næsten færdige med at bygge. Vi har en efterskole, der er helt fremme på beatet, siger Gitte Edelgaard.

Det seneste store byggeri blev sat i gang i maj sidste år. Det omfatter blandt andet et auditorium med 150 pladser, elevværelser, opholdsrum samt nyt vaskeri.

Der er indrettet nyt musikstudie og etableret udendørs terrasse med udsigt over det kunstgræsanlæg, som blev indviet for et par år siden.

N Seneste projekt har koste 18 millioner kroner.

En »spansk trappe« er der også blev plads til mellem bygningerne. Og Gitte Edelgaard har satset på, at der er indrettet flere fælles-rum til fordybelse og fælles hygge. Skolens eneste fjernsyn er placeret i det gamle lærerværelse, og det er bevidst valg, der ikke står fjernsyn rundt på skolen.

Svenstrup Efterskole er en boglig, gymnasierettet efterskole, som også satser på sport og en kreativ linje. Musiklinjen har fået et gevaldigt løft med, hvad Gitte Edelgaard kalder et fedt musikstudie, i det nye byggeri. Og det er et bevidst sats, at der på scenen i det nye står et flot orgel.

Der er lige mange drenge og piger på Svenstrup Efterskole, og langt hovedparten af eleverne kommer fra Sjælland og Lolland-Falster. Der er 26 ansatte.