Dødsbrand var ikke påsat

Foto: Picasa
Foto: Preben Madsen/Media Næstved
Foto: Preben Madsen/Media Næstved

Det var en ulykke og ikke en påsat brand, som var skyld i, at en 48-årig kvinde afgik ved døden kort efter midnat natten til onsdag. Det konkluderer politiets efterforskningsafdeling for personfarlig kriminalitet, som torsdag igen undersøgte lejligheden på Birkehegnet i Næstved.

– Vores tekniske undersøgelser viser, at der umiddelbart nok er tale om et ulykkestilfælde. Ud fra det, vi har nu, kan vi udelukke, at det var en påsat brand, oplyser politikommissær Marianne Roed.

Hun ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvad politiet tror, der konkret er sket.

Der vil fortsat være politispærring ved den afdøde kvindes lejlighed, indtil politiet kender resultatet af obduktionen, som ventes foretaget i starten af næste uge.

– Vi lader det være indtil da. Men det er ikke vores plan at tage derud og undersøge stedet igen, medmindre der dukker noget nyt op, vi ikke har været opmærksomme på, siger Marianne Roed.

Mistanken om en påsat brand opstod især på baggrund af, at den var opstået i kvindens entré. I første omgang bad politiet da også de arbejdende brandfolk på stedet træde varsomt, da lejligheden blev betragtet som et gerningssted.

– Når vi stykker de forskellige ting sammen, som vi nu ved, så fremstår det ikke mistænkeligt, at branden er opstået i entréen. Ud fra vores tekniske undersøgelser virker det ikke så underligt, konkluderer Marianne Roed.