Debat: Herligt at kunne hjælpe Grusbanden

Byrådsmedlem Per Sørensen (S) var glad for at kunne give en hånd med.

Lørdag formiddag var jeg mødt op ved Kohave Møllerende med min skovl og rive. Gydegruset skulle ud, og jeg ville gerne hjælpe. Gruset viste sig at være sten i varierende størrelser, og det var hårdt arbejde under noget nær tropiske forhold.

I to timer kunne byrådets nestor klare en koncentreret indsats. Fordelen og det spændende ved at have bidraget med en gydebanke er troen på, at det har hjulpet, og er en værdifuld håndsrækning til endnu flere ørreder.

Grusbandens frivillige arbejder engageret og med stor ildhu. Deres enestående arbejde for flere fisk og rent vand er uvurderlig. De skal alle have min store anerkendelse. Folkene i banden ved, hvad de taler om, og det er rart og en kæmpe fordel, at de og kommunens folk også følger vandløbenes tilstand.

Vores fremtid lokalt bygger bl.a. på en attraktiv natur med en sand perle af smukke steder. Vores kommune er i de sidste år takket være spændende naturprojekter blevet mere og mere indbydende for bosætning. Øget bosætning er en vigtig fremtidig hjørnesten i, hvad vi her hos os skal leve af.

Det er ekstra spændende for mig nu at følge ørredbestand i Kohave Møllerende.

Ordet bander giver i mange tilfælde negative associationer. Men i Grusbandens tilfælde er det et særdeles positivt setup. Gerne mere af det.

Per Sørensen

Byrådsmedlem (S)

Lindebjerggårdsvej 2

Næstved