Corona-testcentre forlænges til 2021 og søger indendørs

Foto: Thomas Olsen
Foto:Thomas Olsen 010520
  CORONA TESTCENTER VED FRIHEDEN STATION - COVID19
Foto:Thomas Olsen 010520 CORONA TESTCENTER VED FRIHEDEN STATION – COVID19

Corona er ikke noget, vi slipper af med lige foreløbig.

Det har de danske sundhedsmyndigheder nu erkendt, og derfor forlænges massetest af befolkningen frem til udgangen af 2021.

– Oprindeligt var det planen, at massetest af befolkningen skulle stå på fra 1. maj og et halvt år frem. Men nu har myndighederne vurderet, at der fortsat vil være behov for test – også næste år. Derfor lyder opgaven nu på, at vi tester frem til udgangen af 2021, siger Benny Jørgensen, direktør for Præhospital Center i Region Sjælland.

Han har selv været med til at udarbejde det notat, der ligger til grund for beslutningen.

Det betyder samtidig, at regionerne skal se sig om efter mere egnede lokaler end de hvide telte, der skød op, da coronaen tog fart.

I Næstved har Region Sjælland søgt indendørs og flytter testcenteret fra Rådmandshaven og ind i lejede lokaler på Grimstrupvej i begyndelsen af september.

– Det er simpelthen for dyrt at varme teltene op. Derfor søger vi indendørs, forklarer Benny Jørgensen.

Efter sommerferien bliver det samtidig muligt for Testcenter Danmark at tilbyde test for antistoffer, der kan påvise, om man har været smittet med Covid-19 og dermed har dannet antistoffer.

I Danmark er der foreløbig foretaget over en million test for Covid-19. Knap 13.000 er smittede, og omkring 600 er døde af Covid-19.

På verdensplan er over 500.000 mennesker bukket under for den lumske virus.