Chef for 200 til unge: I ender et godt sted

Foto: Niels Brande

Rikke Krause fik sin studenterhue fra handelsgymnasiet i Næstved i 2006.

I dag, 13 år senere, er hun leder i Coloplast og har over 200 ansatte under sig.

Forleden besøgte hun sin gamle skole, ZBC i Næstved, for at tale om og inspirere eleverne i deres overvejelser om karriere- og uddannelsesvalg.

– Mit vigtigste budskab til eleverne var, at deres uddannelsesvalg kan føles som en større beslutning, end det er. Der er mange veje til de forskellige jobs, og de skal nok ende et godt sted, så de skal gå efter, hvad de synes er sjovt, siger Rikke Krause.

Besøget fandt sted i forbindelse med den årlige karrieredag på Næstved Handelsgymnasium, ZBC.

Sammen med 13 andre tidligere studenter var Rikke Krause vendt tilbage for at tale om de mange valg, som eleverne kommer til at stå overfor i de kommende år.

Selv vidste Rikke Krause, at hun gerne ville arbejde handel og noget internationalt indenfor erhvervslivet, og derfor startede hun i sin tid på handelsgymnasiet i Næstved.

Hun har siden læst international business og økonomi på CBS og efter flere stillinger som blandt andet projektleder og konsulent, blev hun i 2017 leder for Coloplasts innovationsfabrik.

– Det er spændende at høre, hvad de gamle elever laver nu. Der er alt fra lærerstuderende til for eksempel Rikke, som har taget sin karriere meget langt og er blevet leder, siger Frederikke Hulbæk, der går i 2.g på Næstved Handelsgymnasium, ZBC, og Magnus Rosenkilde Christensen supplerer.

– Og så er det godt at blive mindet om, at vi skal finde ud af, hvad vi brænder for og holde det for øje, og at man sagtens kan vælge om. Vi har hørt fra flere i dag, at ens valg ikke låser en fast, og det er godt at vide, for verden er jo fuld af muligheder.