Bakken Bears tog revanche i topbrag

BASKETBALL: Team FOG Næstved var tæt på at fuldføre et stort comeback i sidste periode af lørdagens hjemmekamp og topopgør i Basketligaen mod mestrene fra Bakken Bears. Men sydsjællænderne måtte til slut se sig besejret 83-80.

Team FOG Næstveds Rodney Chatman (i hvidt) blev kampens topscorer med sine 31 point.
Foto: Jens Wollesen

Foto: Foto Jens Wollesen

Selvom Team FOG Næstved var bagud med 16 point i sidste periode af lørdagens topbrag i Basketligaen mod mestrene fra Bakken Bears, så blev det alligevel en sand gyser i de sidste minutter.

Desværre for de sydsjællandske titel-bejlere, og størstedelen af de cirka 1100 tilskuere på lægterne, som fik skabt en intens og højlydt atmosfære i Næstveds gamle og intime Hal 1, så blev det de aarhusianske bjørne, der til slut havde marginalerne med sig og trak sig sejrrigt ud af opgøret 83-80.

– Drengene skal have masser af ros for at blive ved med at arbejde og kæmpe for det. Selvom vi var nede med 16 point, så gav vi os selv chancen for at vinde og var oppe med to til sidst. Men respekt til Bakken for alligevel at tage sejren, lød det fra Team FOG Næstved-træner Andy Hipsher efter opgøret.

Ian Dubose (med trøje nr. 1) blev skadet i opvarmningen og kom derfor ikke på banen. Foto: Jens Wollesen.

Kamptal

Basketligaen

Team FOG Næstved – Bakken Bears: 80-83

Periodecifre: 26-20, 22-28, 11-22, 21-13.

Point for Team FOG Næstved: Rodney Chatman 31, Jimbo Lull 16, Che Bob 13, Mike McGuirl 7, Mathias Bak Christensen 5, Thik Bol og Martin Poulsen 4.

Topscorer for Bakken Bears:

Ryan Evans 20.

Rebounds: 42-46.

Guldfavoritter tilbage på sporet

Siden Bakken Bears’ exit i Europa tilbage i december, så har mestrene kunne rette fokus på den hjemlige pokalturnering og et forsvar af DM-titlen.

Og efter overraskende nederlag til Værløse Blue Hawks, BMS Herlev og Team FOG Næstved, som de hjemme tabte 97-95 mod tilbage i november, så har der heller ikke været samme slinger i valsen hos de notoriske guldfavoritter med ligaens ubestridt største spillerbudget – omtrent otte gange større end Team FOG Næstveds.

Aarhusianerne fik da også en perfekt start på lørdagens topkamp.

Værterne havde ikke held med deres første fem forsøg, hvilket gæsterne udnyttede til at bringe sig i spidsen med 6-0.

Det fik cheftræner Andy Hipsher til at kalde en tidlig timeout, men budskabet blev dog ikke fanget af hverken dommerbord eller de tre dommere på banen, hvorfor spillet fik lov at rulle videre – og det viste sig at være held i uheld for amerikaneren.

Fra sidelinjen kunne han nemlig se sit mandskab spille sig fornemt ind i opgøret, hvor særligt en særdeles veloplagt Jimbo Lull under kurven med 11 point fik vendt sydsjællændernes koldstart til en 18-12-føring – og så blev det gæsternes tur til at bede om en timeout, som denne gang blev effektueret.

Dessinerne fra Bears-cheftræner Anders Sommer ændrede dog ikke på, at hjemmeholdet kunne gå ud til første ophold foran med seks point, 26-20.

Og aggressivt sydsjællandsk forsvarsspil samt masser af gode offensive aktioner fra første halvlegs store oplevelse, Rodney Chatman, sørgede også for, at Hipshers tropper fik holdt fast i føringen det meste af anden periode.

Men med syv ubesvarede aarhusianske point før pausen sluttede den jævnbyrdige og tempofyldte første halvleg alligevel helt lige 48-48.

Jimbo Lull spillede en god kamp for sydsjællænderne. Foto: Jens Wollesen

Ny halvleg – samme start

Anden halvleg startede som opgørets første, hvor hjemmeholdet ikke havde held med deres første skudforsøg, hvilket igen blev udnyttet af bjørnene, der sendte halvlegens første seks point i kurven.

I modsætning til første halvleg, så havde de hvidklædte værter dog denne gang mere end svært ved at finde svar på tiltale i offensiven, som savnede Ian Dubose, der uheldigt blev skadet i opvarmningen, mens holdets offensive stjerne Mike McGuirl samtidig havde store problemer med at finde sin vanlige skarphed.

– Ian (Ian Dubose red.) blev skadet i opvarmningen, og det påvirkede os lidt og gik lidt ud over rytmen. Vi var ikke lige så effektive offensivt, som vi plejer at være. Vi kom egentlig frem til gode skudmuligheder, men vi fik dem bare ikke udnyttet godt nok i dag, sagde cheftræner Andy Hipsher efter kampen.

Med blot 11 point produceret i tredje periode, så var sydsjællænderne derfor også bagud 70-59 før kampens sidste ti minutter.

Og da aarhusianerne her fik sat de første fem point i kurven og dermed øget forspringet til 16 point, så så det alvor svært ud for hjemmeholdet.

Mike McGuirl ramte kun 2 af sine 17 forsøg fra gulvet. Foto: Jens Wollesen

16 ubesvarede point

Tingene kan dog som bekendt hurtigt vende i basketball, og det blev der endnu engang sat tyk streg under lørdag eftermiddag.

Ud af ingenting fik værterne pludselig for alvor momentum, mens gæsterne så noget rystet til.

Med stor moral fik sydsjællænderne sat et imponerende 14-0-run sammen, der fik bragt balance i regnskabet med tre minutter igen, 75-75.

Og med ét minut tilbage nåede den elektriske stemning i Hal 1 nye højder, da Rodney Chatman med tre ramte straffekast også fik bragt værterne i spidsen 80-78.

Bjørnene fik dog lynhurtigt svaret igen med tre point i modsatte ende af Noah Churchill.

Og da Mike McGuirls drive mod kurven, med 30 sekunder tilbage, blev afvist af et stort Bears-block, hvorefter aarhusianerne blev sendt til straffelinjen efter en ”hård” Næstved-fejl, så endte sydsjællænderne alligevel med at måtte gå slukøret fra banen.

– Vi har vundet vores del af de her tætte kampe denne sæson, og det lykkes ikke i dag. Det må vi leve med, selvom vi selvfølgelig er rigtig ærgerlige lige nu. Som jeg sagde til drengene i omklædningen, så skal vi bare fortsætte med at arbejde på at blive bedre. Det handler om, hvordan man lærer af sine fejl og mentalt kommer videre. Vi skal fortsætte med at spille positivt og med stor tror på egne evner, for det er der masser af grund til, sagde Andy Hipsher efter opgøret.

Med sejren glider Bakken Bears med en bedre score forbi Team FOG Næstved i den tætte topstrid, hvor Bakken Bears, Team FOG og Randers Cimbria alle tre nu ligger med 28 point, mens Horsens IC kun er to point efter.

Team FOG Næstved har dog spillet én kamp mere end de tre toprivaler, som de kommer til at se meget mere til i den kommende tid.

Efter lørdagens opgør resterer der nemlig nu blot to kampe af årets grundspil i Basketligaen før det går løs i playoff A, hvor de seks bedst placerede hold efter grundserien møder hinanden yderligere to gange (hjemme og ude) for at finde de fire hold, der kvalificerer sig til semifinaleserierne.

De point og resultater som holdene har efter alle kampene i grundserien tages med over, og der er derfor ikke råd til pointtab, når Team FOG Næstved møder bundholdene Holbæk-Stenhus og BK Amager i grundseriens to sidste spillerunder.

Begge opgør spilles på udebanen henholdsvis 12. og 16. februar.

Team FOG Næstveds Rodney Chatman (i hvidt) blev kampens topscorer med sine 31 point. Foto: Jens Wollesen