Ænder på ny bjørnejagt

Basketball: Team FOG Næstved skal en tur til Jylland, hvor de aarhusianske bjørne og nykårede pokalmestre fra Bakken Bears venter i Basketligaens slutspil.

Sikker første finalesejr til Bakken

Bakken Bears’ Darko Jukic (med bolden) blev valgt til årets pokalfighter, da aarhusianerne i weekenden blev pokalmestre ved at slå Randers. Her jagtes han af Team FOG Næstveds Mike McGuirl i de to holds sidste, indbyrdes opgør i Næstved. Foto: John Ringstrøm

De er vist sjældent blev kaldt “ænder”, men da Team FOG Næstveds maskot, Ditlev Dunk, er en and, må spillerne på det sydsjællandske hold vel være ænder…

Hvis det står til troende, bliver der torsdag aften serveret andemad i Vejlby-Risskov Hallen, hvor de hjemlige bjørne skal være foderet.

Sådan har det i hvert fald været to gange tidligere i denne sæson, hvor sydsjællænderne har vundet to ud af tre opgør mod de ellers altædende aarhusianske bjørne.

Tæt men sikker sejr

Første Næstved-sejr i denne sæson kom i november netop i Vejlby-Risskov, hvor hallen nu hedder Sparekassen Danmark Basketball Center, med en sejr på 97-95. Senere i januar kom Bakken til Næstved og vandt 83-80.

I seneste indbyrdes opgør, der var de to holds første møde i slutspillet for små tre uger siden, var der dog ingen tvivl. Her var Team FOG Næstved de aarhusianske bjørne overlegne og sejrede 90-84 efter undervejs at have ført med 10 point.

Opgøret var dog tæt hele vejen igennem, men træner Andy Hipshers Næstved-hold førte hele vejen, rullede sig for alvor ud og viste, at man skal regne med det i kampen om årets danske mesterskab.

Bakken Bears er til gengæld friske pokalmestre. I den danske pokalfinale i Forum Horsens i lørdags tog Aarhus-mandskabet dets 14. pokaltitel ved at slå Randers Cimbria så sikkert som 82-61.

Tæt i top 3

De skal derfor fejres for første gang på hjemmebane, hvor der også bliver lejlighed til at hylde Bakkens’ amerikanske profil Ryan Evans, der rundede 200 kampe for sit hold for nylig.

Team FOG Næstved er inden kampen på andenpladsen i ligaen og dyster primært med netop Bakken og Randers om topplaceringerne. Randers fører ligaen med 42 point, Team FOG Næstved er to’er med 40 og Bakken nummer tre med 38.

Bakken Bears skriver på deres hjemmeside, at Basketligaens top 3 ikke har været så tæt siden sæsonen 2008-09, hvor Bakken, Randers og Svendborg sluttede indenfor to point, mens BK Amager og Næstved kun var yderligere to point efter.

De danske mestre fra Bakken har spillet en kamp mindre end de to førende tophold.

Vinder sydsjællænderne torsdag aften i Aarhus, har de deres skæbne i egne hænder, da de vil have den såkaldte tie-breaker, fordi sydsjællænderne vil have vundet tre af de fire indbyrdes kampe. Bakken vil derfor skulle ende med to point mere end Næstved for at ende over dem i slutstillingen.

Bakken Bears’ Darko Jukic (med bolden) blev valgt til årets pokalfighter, da aarhusianerne i weekenden blev pokalmestre ved at slå Randers. Her jagtes han af Team FOG Næstveds Mike McGuirl i de to holds sidste, indbyrdes opgør i Næstved. Foto: John Ringstrøm