Årets Engbork

Foto: , Mogens Lorentzen

Det er et fantastisk skulderklap. Jeg er så glad. Jeg har verdens bedste medarbejdere. Uden dem var det aldrig lykkedes.

Sagde en superglad Helle Engbork, da hun sammen med sin mand Rune havde modtaget Iværksætterprisen 2018. Det synlige bevis på prisen er et glasmaleri af Næstved-kunstneren Jacoob Mathias. Og begrundelsen for prisen er, at det er lykkedes ægteparret Helle og Rune Engbork på få år at opnå en forrygende succes i en branche, der er præget af stor konkurrence.

– Helle Engbork har udviklet sit helt eget univers og skabt meget stor succes med både sin fysiske butik og webshoppen. Og Engbork ApS's evne til at benytte de sociale medier i markedsføringen har taget virksomheden langt ud over Næstveds grænser, og de er nu på vej ind på det tyske marked, lyder det i begrundelsen.

Helle Engbork åbnede butik i Kindhestegade i 2015, og udvidede allerede året efter med en webshop. Virksomheden har nu 23 ansate og en årlig omsætning på 20 millioner kroner.

Årets Iværksætterpris uddeles af Næstved Erhvervsforening, Rådgiverforum Næstved og Næstved Erhverv.

– Jeg har altid været Næstved-pige. Og jeg synes, vi har en fed by og en god handelsby. Og jeg håber, at kunne bidrage til den, siger Helle Engbork.

Hun har nu fået svaret i form af Iværksætterprisen.

,