Trængsel i bassinet med 700 svømmere

Lyngby Svømmeklub høstede roser som vært for det 29. Lyngby Open.

Trængsel i bassinet med 700 svømmere
Foto: Tony Lauge Madsen
Wilma Adelhardt Madsen satte tre klubrekorder i brystsvømning. Foto: Tony Lauge Madsen

20 klubber og 700 svømmere fra ind- og udland var sidste weekend samlet til Arena Lyngby Open for at skyde langbanesæsonen i gang i Lyngby og Trongårdens Svømmehal.

Blandt de store navne på deltagerlisten var Emilie Beckmann, Clara Rybak-Andersen, Martine Damborg og Schastine Tabor samt Mathias Christensen, Robert E. Falborg Pedersen og Robin Andréasson, der alle svømmer på det danske landshold.

Lyngby Svømmeklub var selv stærkt repræsenteret og tog i junior- og seniorgruppen seks medaljer, satte tre klubrekorder og havde flere, der placerede sig i top på årets danske ranglister.

Især William Textor Broch gjorde et stærkt comeback i 50 meter fri, hvor han med sin tid blev nummer to på årets rangliste i Danmark.

Også Wilma Adelhardt Madsen præsterede flot i brystsvømning, hvor hun satte klubrekord i 50 meter, 100 meter og 200 meter i aldersklassen 15 år.

”Niveauet var virkelig højt i år”, siger Mikkel Bruun, der er træner for Lyngby Svømmeklubs førstehold, og som derfor er ekstra tilfreds med, at Lyngby-svømmerne kom i finaler og tog medaljer med hjem.

Arena Lyngby Open er et af de større stævner i Danmark, når der ses bort fra nationale mesterskaber. Derfor er det også et stævne, som Lyngby Svømmeklub, der stiller med hovedparten af de frivillige personer, som er med til at afvikle arrangementet, kan være stolt af.