Tidligere Virum-spiller kom langt ved EM i bordtennis

Martin Buch Andersen overraskede i både herre- og mixdouble.

Tidligere Virum-spiller kom langt ved EM i bordtennis

Tidligere Virum-spiller kom langt ved EM i bordtennis

Foto: Henrik Vendelbo
Martin Buch får i en sætpause coaching af assisterende landstræner Mathias Översjö.

Efter at have spillet i Virum-Sorgenfri Bordtennis Klub i en årrække skiftede Martin Buch Andersen til tysk bordtennis, hvor han lever en slags professionel tilværelse i TTC Lampertheim, der spiller i 3. Bundesliga.

På grund af coronanedlukning i Tyskland kom han dog tilbage til Virum-Sorgenfri i sidste halvdel af sæsonen 2020/2021 og var med til at sikre klubben DM-bronze for hold.

21-årige Martin Buch Andersen sikrede sig efter en længere kvalifikationsturnering i forsommeren billet til EM i bordtennis i München. Med på det danske hold var desuden Jonathan Groth, Anders Lind og Tobias Rasmussen.

Bedst gik det i herredouble, hvor Martin Buch dannede par med Tobias Rasmussen. Danskerne vandt de to første kampe og var dermed i 1/8-finalen, hvor de tabte 3-1 i sæt til de regerende verdensmestre fra 2021, svenske Falck og Karlsson. Den svenske konstellation blev senere europamester, så det var ingen skam at tabe til dem.

I mixdouble spillede Martin Buch sammen med Ines Matos fra Ungarn. Parret missede tre matchbolde i 1/16-finalen og endte som nr. 17.

I herresingle blev Martin Buch elimineret i første runde.