Se billeder: Bakken har igen skruet helt op for julehyggen – Se programmet her

De næste fire weekender frem til og med 20. december byder den gamle forlystelsespark blandt andet på lune æbleskiver, syngende rensdyr, juleskattejagt, mad, drikke og gang i den gamle rutschebane.

Foto: bjorn pierri enevoldsen

I lørdags, 21. november, åbnede Bakken for tredje gang i sin lange historie for gæster i juleperioden. Og skulle man have misset den første weekend, er der stadig fire mere at tage af frem til 20. december.

Her byder forlystelsesparken fredage, lørdage og søndage på julestemning og hygge i Bakkens gader og stræder, i forlystelserne, spillene, de mange julepyntede forretninger og til hyggelige besøg i Bakkens cafeer og restauranter, hvor alt oser af jul.

Til Jul på Bakken kan man gå på opdagelse i verdens ældste forlystelsespark, hvor Bakkens mekaniske rensdyr Svend, Knud & Valdemar skruer op for julestemningen med julesange, mens Danmarks højeste – og interaktive – mistelten kaster lys, kys og kærlighed over alle foran Friluftsscenen.

Pjerrot på Friluftsscenen

Det vil også som sædvanlig være muligt at møde Bakkens Pjerrot. Som noget nyt vil han optræde fra Bakkens Friluftsscene, så der bliver plads til et større publikum med god afstand til hinanden. I år har Pjerrot inviteret selveste julemanden med til sine forestillinger i hele juleperioden kl. 15.

Mundbind og tællere

Blandt covid-19-initiativerne er de nok så kendte spritstationer overalt, og der er krav om mundbind i alle indendørs forlystelser, i de tre hurtigkørende forlystelser og i forretninger, restauranter og barer.

Desuden er der ved hver indgang til Bakken installeret tællende kameraovervågning, så man hele tiden ved, hvor mange besøgende der er på Bakken og er klar til at lukke indgangene, hvis det bliver vurderet nødvendigt.

Korsbæk på Bakken byder også på en gåtur i Algade, hvor man fra gaden kan kigge på de fine forretninger i Korsbæk, mens man snupper et glas gløgg.

19 af Bakkens kørende forlystelser har åbent i julen. Her kan man blandt andet tage en juletur i den gamle rutschebane fra 1932, hoppe på hestekarrusellen fra 1800-tallet eller prøve den nyeste forlystelse, Supernova.

Til jul er der også åbent for både spil og Bakkens 5-kamp.

De tørstige kan tage på Jule-Øltour og smage på specielle juleøl på otte forskellige pubber og barer.

Endelig kan man nyde klassisk dansk julemiddag i en af de mange restauranter på Bakken, hvor der også serveres både juleøl og julegløgg.

På juleskattejagt

4.-6. december kan man også tage nissehue på, og slutte sig til Julemissionen.

Julemissionen er en juleskattejagt, hvor familien skal hjælpe julemanden med at finde og løse forskellige juleopgaver.

Inden Julemissionen går i gang, får alle deltagere tilsendt et online julemissionskort pr. mail, der viser, hvor de forskellige opgaver er placeret.

jesl

fakta

jul på bakken

Hver weekend frem til jul. Sidste dag søndag 20. december.

Fredage kl. 14-21

Lørdage kl. 12-21

Søndage kl. 12-18