Politikere tilfredse med læseundersøgelse

Borgmesteren og børneudvalgsformanden er tilfredse med Lyngby-Taarbæk-elevernes læseevner. Men der er stadig behov for en indsats

Foto: Theis Otzen

Borgmester Søren P. Rasmussen glæder sig over det resultat, som eleverne i Lyngby-Taarbæk har opnået ved efterårets store læseundersøgelse.

"Skolerne skal fortsætte med at skabe dygtige læsere i indskolingen. Fremover skal vi så bruge de flotte resultater i indskolingen til at styrke indsatsen i mellemskolen og udskolingen, sådan vi også fastholder dygtige læsere gennem hele skoleforløbet," siger Søren P. Rasmussen.

Venstre-borgmesteren ser samtidig frem til statsminister Lars Løkke Rasmussens plan om et grundigt eftersyn af folkeskolen.

"Indsatsen i folkeskolen er vigtigt og jeg ser meget frem til regeringens udspil om kvalitetsudvikling 360 graders eftersyn af folkeskolen. Vores skoler udveksler gerne erfaringer i en landsdækkende kvalitetsudvikling af folkeskolen," siger Søren P. Rasmussen.

Formanden for Børne- og Ungdomsudvalget, Trine Nebel Schou, er også tilfreds med læseundersøgelsens resultat, men hun gør opmærksom på, at den ikke skal blive en sovepude.

"Læseresultaterne er gode, og det er jeg selvfølgelig tilfreds med. Men det er også, hvad vi skal kunne forvente med de borgere, vi har. Vi derfor ikke falde i gryden med selvglæde og sovepuder. Vi skal fortsat have ambitioner. Her kunne det være interessant at se på mellemtrinnet, hvor vi alt andet daler lidt i læseformåen. Det vil jeg derfor have som ambition, at vi får fokuseret på," lyder det fra Trine Nebel Schou.