Nu kan du hente gratis kompost til haven

Nu er det igen blevet den tid på året, hvor du kan hente gratis kompost på Vestforbrændings genbrugsstationer. I år er det fra den 24. marts til den 4. maj.

Her kan du hente gratis kompost til haven

”Foråret er her endelig, og derfor uddeler vi igen gratis kompostmuld, så haveejere og planteentusiaster kan få jord under neglene,” siger områdechef for Genbrug og Genanvendelse Yvonne Amskov fra Vestforbrænding i en pressemeddelelse. Hun fortæller også, at der sidste år blev hentet rekordmeget kompost fra genbrugsstationerne – nemlig 8.876 tons, svarende til vægten af cirka 80 blåhvaler.

Den gratis kompost er lavet af haveaffald, som både borgere og kommuner tidligere har afleveret på genbrugsstationerne. Og det giver rigtig god mening, at få det ud at leve i borgernes haver igen:

”Ved at omsætte haveaffaldet til kompost genbruger vi ressourcerne og recirkulerer næringsstoffer til naturen” siger Yvonne Amskov og fortsætter: ”På den måde er vi med til at sikre en fornuftig udnyttelse af sparsomme råvarer, som for eksempel fosfor, der er en ressource, vi risikerer at få mangel på i fremtiden.”

Komposten, der bliver komposteret hos Gemidan, er meget næringsrig. Vi anbefaler derfor, at du altid blander kompostmulden med jord eller sand, så du ikke risikerer at ødelægge planten ved at svide dens rødder.

I Lyngby kan man hente kompost på Lyngby-Taarbæk Genbrugsstation

Firskovvej 9

2800 Kgs. Lyngby

Åbent: Alle dage 8-17