Nu kan der igen grines så teltdugen blafrer

Der var forår i luften og optimisme i hjertet, da Cirkusrevyen holdt rejsegilde for deres nye midlertidige telt.

Gammelt cirkustelt redder Cirkusrevyen

Efter nogle hårde år med corona og sygdom, så var det endnu et gok i nøden for Cirkusrevyen, at det store grønne telt i februar blev offer for stormen Otto. For det er ikke lige sådan at få syet et nyt cirkustelt af den størrelse. Heldigvis er det lykkedes at skaffe et midlertidigt telt. Det har tidligere huset Cirkus Dannebrog, og det passer næsten i størrelsen.

Der var derfor god grund til at fejre de mange håndværkere, der lige nu går og arbejder med at få tilpasset teltet, for der er blevet knoklet i en sådan grad, at det lige nu ser ud som om, at prøverne kun bliver et par dage forsinket. Derfor havde Cirkusrevyens direktør Torben Træsko inviteret til rejsegilde og grillpølser, hvor også cirkusrevyens nye hold lagde vejen forbi.

Joy-Maria Frederiksen har masser af revyerfaring og har har blandt andet instrueret revyerne i Tivoli og Odense. Foto: Signe Steffensen

De er lige nu i fuld gang med prøverne i Jernbanecafeen i Korsbæk, der ligger lige rundt om hjørnet.

Tradition og fornyelse

Joy-Maria Frederiksen er instruktør på Cirkusrevyen i 2023. Men allerede sidste år overtog hun tøjlerne, da Lisbeth Dahl blev syg.

”Der er mange følelser forbundet med Cirkusrevyen. Jeg startede selv herude som danser i 1985. I mellemtiden har jeg selvfølgelig lavet alt muligt andet, men det er lidt som at komme hjem. Det var også Lisbeth Dahl, der skubbede på i forhold til, at jeg skulle prøve mig selv af som instruktør, så hun har på mange måder været min læremester,” siger Joy-Maria Frederiksen . Derfor er det også med stor respekt for stedet og traditionerne, at hun nu skal sætte sit eget præg på Cirkusrevyen.

Niels Olsen, Merete Mærkedahl, Mads Knarreborg og Niels Ellegaard manglede Bodil Jørgensen for at kunne stille fuldt hold til rejsegildet. Foto: Signe Steffensen

Hun kan allerede nu sige, at den nye kapelmester Joakim Pedersen kommer med sin egen lyd, og hun glæder sig også enormt til vise publikum den nye scenografi, der er lavet af Benjamin la Cour.

”Det er en fed dag i dag,” siger hun og kigger sig omkring på de mange mennesker, der har bidraget til at få det nye telt op at stå og nu står og nyder en grillpølse foran revyens ikoniske indgang.

”Det er en kæmpe lettelse, og jeg synes hele holdet er præget af optimisme og gejst,” siger hun.

Det var eller noget af en mavepuster, der mødte hende og Niels Olsen, da de lørdag den 18. februar kom ud for at se til teltet.

”Det var fuldstændigt revet i stykker og hang der som et sørgeligt bastskørt,” siger Joy-Maria Frederiksen.

Men det var også en dag, hvor Bakken virkelig viste sit sammenhold.

”Alle troppede op. De kom fra hele Bakken, og hjalp med at rydde op. Det var virkelig rørende,” siger Niels Olsen, der sammen med Niels Ellegaard, Merete Mærkedahl, Bodil Jørgensen og Mads Knarreborg udgør årets revyhold.

De sidder lige nu og gennemgår de mange tekster og ideer, der er kommet ind. For det er en proces, der kører helt frem til premieren.

”Lige nu har vi har en åbning og en finale,” siger Merete Mærkedahl

”Ja så mangler vi bare alt det ind imellem. Men der bliver grinet meget i den proces,” siger Joy Marie Mogensen.

Derfor kan Niels Olsen, Niels Ellegaard og Mads Knarreborg heller ikke sige så meget om indholdet, da vi spørger til temaerne i årets revy. Men de garanterer, at der selvfølgelig bliver taget grundigt fat i den nye flertalsregering, og deres valgløfter. Når det så er sagt, så ved de også af erfaring, at skandaler og sager, der kan fylde hele mediebilledet den ene uge, kan være nærmest glemt et par uger senere, og det er nødvendigt, at materialet har en vis holdbarhed.

“Derfor prøver vi at holde processen åben , så hvis det rigtige materiale kommer ind i sidste øjeblik, så kan vi rykke på det. Lad også det være en opfordring til avisens læsere, hvis de sidder med gode ideer,” siger Niels Olsen.

Hvilke politisk varme kartofler, der stadig har den rette temperatur til at koge satire på, kan man opleve fra den 11. maj, hvor Cirkusrevyen har premiere.

På næsten mirakuløs vis er det lykkedes at få rejst et nyt telt mindre end en måned efter, at det gamle blev revet i stykket.