Lundtofte er forsømt, men rummer muligheder

Karen Marie Pagh Nielsen, kandidat til kommunalbestyrelsen (SF)

debat Robert Cole har skrevet et interessant læserbrev om, hvordan bydelen Lundtofte gang på gang er blevet forsømt – ovenikøbet efter at være blevet lovet mere plads til idræt og et multirum og nye lokaler til mødeaktivitet i Lundtoftehallen. Kommunen har spurgt Lundtofte-borgerne til råds om deres ønsker, og ikke mindst derfor er det skuffende, når man føler sig negligeret af de lokale politikere.

Jeg bor i Ørholm på 36. år, og mine drenge har gået på Lundtofte Skole, så jeg kender lidt til området og historien. Jeg er enig i, at området har været temmelig forsømt i en årrække. Hertil kommer, at området skal trækkes med en af landets mest alvorlige såkaldte generationsforureninger, der består af kloreringsmidler i forbindelse med køleskabsproduktion i området ved blandt andet Lundtoftevej og Lundtoftegårdsvej. Betydningen for vandkvalitet og indeklima i boliger i området er blevet vurderet, og den videre indsats for overfladevandet indgår så vidt jeg kan læse mig til i kommunens vandplaner fra 2021.

Det er fint og på høje tide, at Lundtofte skole bliver renoveret, men også området omkring Medborgerhuset kunne i den grad trænge til et løft. Da jeg kom forbi forleden, stod der en defekt (og farlig) skaterrampe med knækkede træplanker midt i gårdspladsen, og rundt om så det hele bare temmelig trøstesløst ud. Døren til Medborgerhuset var låst, og der var ingen oplysninger om åbningstider og aktiviteter.

Når man taler om "Liv i Lundtofte", er det da oplagt at have Medborgerhuset i spil. Her har jeg tidligere udstillet en venindes kunst, og jeg flere gange solgt afrikanske håndvævede viskestykker mm. på julemarkedet til fordel for kvinder i Burkina Faso. Men hvad der egentlig sker nu i Medborgerhuset, fik jeg ikke svar på.

Da jeg efterfølgende tjekker på hjemmesiden kan jeg se, at der stadig er mange gode aktiviteter i Medborgerhuset: værksteder, sangaftener, kreativ café, foredrag osv. Jeg tror, jeg må melde mig som frivillig, så jeg måske kan bidrage i stedet for at brokke mig.

En anden ting, der slår mig i området, er, alle de mange biler på p-pladsen ved Lundtofteparken og på de nærliggende veje. Der bor rigtig mange mennesker i Lundtofteparken, så selvfølgelig skal der – som Robert Cole også er inde på – være plads til mange biler. Men måske man kunne finde en bedre løsning. Hvis man kunne lave en p-kælder under torvet ved Lundtofteparken, så ville man frigøre et areal på torvet, som for eksempel kunne bruges til en børnelegeplads i et grønt hjørne, og måske der også kunne blive plads til lidt cafestemning med udendørs servering. Det er nok ikke en billig løsning, men man har lov at drømme.

Alternativt kunne man måske forestille sig et p-hus i området, enten på den forurenede Atlas-grund eller i traceet ved Letbanens endestation. Her burde man i øvrigt under alle omstændigheder gøre noget for at skabe et indbydende miljø for lokale såvel som andre, der er på vej fra eller til letbanen. Og hvor skal pengene komme fra, vil nogele måske spørge. Jamen her er det oplagt at udstykke et par grunde til erhverv med klausul om butikker/café eller lignende i stueplan.

Så nok er jeg enig i, at Lundtofte er blevet forsømt, men på den anden side ser jeg mange muligheder i området.