Kvinde idømt fem måneders fængsel for vold og stalking

Rettelse: Vi har rettet en tidligere oplysning om, at en 49-årig kvinde i marts blev dømt for alt det, hun var tiltalt for. Blandet andet blev hun ikke dømt for grov vold.

Dømt for stalking og angreb med strømpistol: Satte GPS på offers mors bil

Rettet 26-04-2023

Det startede med et angreb med en strømpistol, og derefter fulgte flere måneders stalking. Sådan kan sagen, hvor en 49-årig kvinde fra Kgs. Lyngby er idømt fem måneders ubetinget fængsel, kort opsummeres.

Dommen faldt ved Retten i Lyngby tidligere på måneden. Kvinden har nu anket dommen. Det skriver Anklagemyndigheden på Twitter.

Kvinden er blandt andet dømt for vold. Dommen får hun, fordi hun 13. april sidste år angreb offeret – en mand, hun tidligere har haft en relation til – med en strømpistol på overkrop og arme. Det resulterede i flere mærker, fremgår det af anklageskriftet i sagen.

Kvinden blev også dømt for stalking. Og i anklageskriftet opridses 25 forskellige måder, hvorpå kvinden stalkede offeret. Det handler blandt andet om utallige opkald og beskeder på Snapchat, WhatsApp, Messenger, Instagram og via mail og fysisk brev.

Stalkingen foregik dog ikke kun online. Kvinden er også dømt for at møde op til offerets fodboldtræning, møde op på hans bopæl samt køre forbi hans bopæl.

Men også personer omkring offeret mærkede til kvindens stalking. Hun kontaktede offerets overbo og udspurgte vedkommende om offerets personlige forhold.

Og for at kunne følge med i offerets færden fik hun ifølge dommen en mand til at påmontere en GPS på offerets mors bil, som offeret benyttede.

Kvinden blev dømt for 22 af de 25 forhold.