Kunderne var på pletten, da Illums Bolighus åbnede

Samarbejdspartnere, kunder og venner var med, da borgmester Sofia Osmani og direktør Henrik Ypkendanz fredag formiddag erklærede Illums Bolighus for åbent. Og da snoren var klippet, myldrede de alle ind i det tre etager store varehus.

Klokken lidt før 11 fredag formiddag greb Henrik Ypkendanz og Sofia Osmani den orange og meget store Fiskars saks. Og i fællesskab klippede direktøren og borgmesteren snoren over til kommunens nye flagskib. Nemlig Illums Bolighus, der med et 3.800 kvadratmeter varehus i tre etager har fået en butik, der på alle parametre matcher Illums Bolighus på Amagertorv i København.

Og knap var snoren brudt inden kunder, venner, forretningsforbindelser og almindeligt nysgerrige borgere myldrede ind. Alle var de nysgerrige på, hvad stormagasinet havde at byde på foruden de små cupcakes, kaffe og bobler med og uden alkohol, som de i anledning af åbningen bød på.

Men inden da havde der været taler. Først fra center manager Casper Didriksen von der Ahé, der udtrykte oprigtig begejstring for, at Illums Bolighus havde valgt at bygge her.

“Det kommer til at ændre Lyngby Storcenter helt,” sagde han blandt andet.

Bagefter var det CEO og hovedaktionær Henrik Ypkendanz’ tur til at fatte mikrofonen. Og han takkede personalet, arkitekter, håndværkere, entreprenører og centret for det gode samarbejde samt Lyngby Taarbæk kommune for lydhørhed.

“Det er ingen hemmelighed, at der skal investeres i centret, og det vil Danske Shoppingcentre gudskelov meget gerne. Vi ved nemlig, at kunderne igen søger tilbage til de fysiske butikker.”

Samtidig kom han med en opfordring til kunderne.

“Vi glæder os til, at kunderne giver os dommen. Kom gerne med ros og ris,” sagde Henrik Ypkendanz, der startede i 1982 i Illums Bolighus, men som også har været direktør hos genboen, Magasin.

Illums Bolighus er et aktieselskab, hvor familien Ypkendanz er hovedaktionærer.

Og det er hele familien, der står bag projektet. Annette Ypkendanz, der er gift med Henrik, er HR-chef og har ansat det nye personale. Malene Ypkendanz er butiksansvarlig og Christian Ypkendanz økonomidirektør.

Annette og Malene Ypkendanz var trætte med meget glade, da de fredag formiddag efter måneders hårdt arbejde kunne slå dørene op for Illums Bolighus i Lyngby Storcenter. Foto: Pernille Borenhoff
Center manager Casper Didriksen von der Ahé bød Illums Bolighus velkommen til Lyngby Storcenter. Foto: Pernille Borenhoff
Der blev budt på bobler – med og uden alkohol. Foto: Pernille Borenhoff
Design i flere etager. Foto: Pernille Borenhoff
Hele familien Ypkendanz er involveret i både dette projekt og i samtlige 18 større og mindre filialer af Illums Bolighus. Foto: Pernille Borenhoff
Det nye Lille Torv set fra oven. Foto: Pernille Borenhoff
De første kunder strømmede til, da snoren var klippet, og dørene blev åbnet. Foto: Pernille Borenhoff
Illums Bolighus har også indgang fra Klampenborgvej. Foto: Pernille Borenhoff
Der var kaffe og croissanter til de morgenfriske. Foto: Pernille Borenhoff
Danske møbelklassikere på 3. sal. Foto: Pernille Borenhoff
Orange Verner Panton-lamper markerer både danske design, og at Illums Bolighus har fået egen rulletrappe og indgang fra kælderen. Og den er orange. Foto: Pernille Borenhoff
Snoren er klippet. Foto: Pernille Borenhoff
Danske designerstole svæver under ovenlysvinduerne. Foto: Pernille Borenhoff