Klogere på kunst på 15 minutter

På Gl. Holtegaard kan man flere onsdage i udstillingsperioden få en kort introduktion til et værk eller et tema i udstillingen ’Hoved i rosa lys’.

Foto: David Stjernholm

I det korte omvisningsformat Kunst & Cider kan besøgende på blot 15 minutter få en introduktion til den aktuelle udstilling ’Hoved i rosa Lys’ på Gl. Holtegaard. Det vil være en af kunsthallens kunstfaglige eksperter, der giver omvisningen. Samtidig serveres der et glas af Gl. Holtegaards friske cider lavet på barokhavens historiske æbler.

Udstillingen viser værker af den svenske maler Isaac Grünewald (1889-1946), der forargede og fascinerede den svenske og danske offentlighed i begyndelsen af 1900’tallet med sit farvestærke, moderne maleri, sin flamboyante livsstil og sin stålfaste tro på et nyt dekorativt og ekspressivt udtryk.

Hoved i rosa lys kan ses til 6. august. Udstillingen sætter fokus på Grünewalds afgørende periode i 1910’erne og 1920’erne, hvor han slår igennem internationalt, og den viser et stort udvalg af kunstnerens malerier med gennemgående temaer som storbyen, natur og landskaber, blomstermotiver samt selv- og venneportrætter.

FAKTA

Hvad: Kunst og cider

Hvor: Gl. Holtegaard, Attemosevej 171

Hvornår: 12. april kl. 14, Isaac Grünewald i Paris v. direktør Maria Gadegaard

14. juni kl. 14, Det blå køkken v. kurator Mai Dengsøe

Hvordan: gratis, når entreen er betalt

Udstillingen viser et bredt udvalg af Isaac Grünewalds malerier. Foto: David Stjernholm