Corona-smitten er steget hele juli: Særligt unge smittes Med et smitteniveau, som har været stigende siden slutningen af sidste måned, er Lyngby-Taarbæk Kommune nu blandt de kommuner med flest nye smittede per indbygger. Det er især de 20-29-årige,

Corona-smitten er steget hele juli: Særligt unge smittes
  Med et smitteniveau, som har været stigende siden slutningen af sidste måned, er Lyngby-Taarbæk Kommune nu blandt de kommuner med flest nye smittede per indbygger. Det er især de 20-29-årige,
Smitten stiger igen i Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor det især er de 10-29-årige, der smittes. Arkivfoto
Smitten stiger igen i Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor det især er de 10-29-årige, der smittes. Arkivfoto

corona I hele juli er corona-smitten i Lyngby-Taarbæk Kommune stort set steget hver dag. Og det er særligt de 10-29-årige, der smittes. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

De fleste smittes med Delta-varianten, oplyser Lyngby-Taarbæk Kommune.

Den såkaldte incidens – antallet af smittede borgere per 100.000 indbyggere – var i mandags 161,7. Ugen før det, 12. juli, var den 88,2. Går man yderligere en uge tilbage til 5. juli var incidensen 51,35. Og 28. juni var den 18,64, viser en gennemgang af tallene.

Lyngby-Taarbæk Kommune er lige nu nummer otte af landets 98 kommuner, når det kommer til antal smittede per indbygger. København ligger i toppen med en incidens på 311,03. Nabokommunerne Rudersdal og Gentofte ligger henholdsvis nummer fire og nummer fem med 212,3 og 194,63.

Sådan fordeler smitten sig

Det er særligt i Taarbæk, at incidensen er høj. Den ligger på 436,14. Her er det værd at bemærke, at med 1.605 indbyggere i sognet skal der ikke mange smittetilfælde til, før incidensen er høj. Taarbæk har på en uge haft syv nye smittetilfælde.

I Kongens Lyngby har der den seneste uge været 27 nye smittetilfælde, i Lundtofte har der været 21, i Virum 13, Christians 12 og Sorgenfri har haft syv tilfælde. I alt har der altså været 87 nye smittetilfælde den seneste uge.

Kigger man på aldersfordelingen, er det særligt de unge, der i øjeblikket bliver smittet. Næsten halvdelen af de nye smittetilfælde – 42 tilfælde – er blandt de 20-29-årige. Aldersgruppen 10-19 år er på andenpladsen. Her er 22 blevet smittet den seneste uge.

"Coronaberedskabet følger tallene nøje. Selvom samfundet er åbent, er smitten her jo stadig. Det er særligt Delta-varianten, som dominerer blandt tilfældene. Det har gennem et stykke tid været de unge i aldersgruppen 20-29 årige, som har stået for de fleste smittetilfælde. Opfordringen til de unge er, at de lader sig vaccinere, teste og følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger," lyder det fra kommunen, som tilføjer:

"I øjeblikket anbefaler Sundhedsstyrelsen i øvrigt, at de 12-15 årige lader sig vaccinere. Der sendes i øjeblikket invitationer til vaccination ud til aldersgruppen."

Her kan du blive testet

I Lyngby-Taarbæk Kommune kan man få lavet en PCR-test i Lyngby Idrætsby. Man skal dog huske, at man skal bestille tid. Mandag, tirsdag, torsdag og lørdag kan man her testet mellem klokken 8 og klokken 13.45. Onsdag, fredag og søndag er det mellem klokken 15.30 og klokken 21.15.

Skal det gå lidt hurtigere, kan man få en kviktest i Lyngby Storcenter på 1. sal i hjørnet over indgangen ved krydset mellem Kanalvej og Klampenborgvej. Det kan man alle dage mellem klokken 8 og klokken 20. Det kræver ikke tidsbestilling.