150 arrangementer får kulturen til at blomstre

Folderen om lyngbykultur er på gaden og her kan man læse om de kommende måneders 150 arrangementer for børn, unge og voksne. Tilmeldingen starter 24. januar.

Foto: Christoffer Askman

“Det er en stor fornøjelse for første gang som ny Kultur- og Bibliotekschef i Lyngby-Taarbæk Kommune at kunne byde velkommen til forårets mange kulturelle arrangementer. Jeg synes, at vi alle har godt grund til at være stolte over det flotte program, vi her kan præsentere. Det kan vi kun, fordi I borgere er så interesserede i at bruge jeres kulturinstitutioner. Tak for det!”

Således byder Søren Mørk Petersen velkommen til forårets mange arrangementer i det kulturkatalog, der i denne uge bliver omdelt til samtlige husstande i Lyngby-Taarbæk Kommune. Og hvor man fra den 24. januar kl. 12. kan booke billetter online.

Og hvad kan man så forventer af oplevelser fra bibliotekerne, Sophienholm og Stadsarkivet de kommende måneder?

Ikke så lidt endda. Vi nævner i flæng:

Nationalmuseet direktør Rane Willerslev og chef for Sophienholm Barbara Læssøe Stephensen samtaler 1. februar på Stadsbiblioteket om, hvad der sker med mennesker, når vi fjerne os fra naturen. Rane Willerslev tager tilhørerne med på en psykedelisk rejse ud i naturens vildskab.

Ugen efter er det præst og debattør Sørine Gotfredsen, der taler om Henrik Pontoppidans roman De Dødes Rige.

Benjamin Koppel, forfatteren til årets mest udlånte bog, Annas Sang, taler med forfatterkollegaen Hanne-Vibeke Holst, der har skrevet en roman med afsæt i billedhuggeren Sonja Ferlov Mancoba. Dette arrangement finder også sted på Stadsbiblioteket.

Mænd, mad og kunst

De populære Wake-Up calls er også at finde i denne sæson. De morgenfriske kan 24. februar møde Hans Davidsen-Nielsen, der har dækket FE-sagen intensivt for Politiken. Samt skrevet en bog om sagen.

Hvordan har mænd det egentlig? spørger forfatter Sebastian Lynggaard, som man kan møde 17. marts.

Forfatter Sara Alfort taler om 13. skandinaviske damer, der var var “alt for meget”. Det sker 28. april.

Sophienholm har nye udstillinger på plakaten. Den første er med Tina Ratzer. Og som altid er der mange arrangementer tilknyttet de aktuelle udstillinger. Blandt andet Kokken og Kunsten, hvor mad og kunst smelter sammen.

Stadsarkivet Frieboeshvile har også både udstillinger og arrangementer i den kommende sæson. Blandt en klassikersalon 7. marts, hvor man hjælper tilhørerne på vej ind til Marcel Prousts storværk På sporet af den tabte Tid.

Som altid arrangerer Stadsarkivet ture i lokalområdet. I foråret kan man blandt andet komme med på en tur til Raadvad og høre om fabriksbygningerne dér.

Stadsarkivet har denne sæson indgået et samarbejde med Lyngby Kirke om tre filosofiske saloner med temaerne: køn, taknemmelighed og undskyldning.

Det’ for børn

For børnene er der også meget at glæde sig til. I lighed med tidligere år vil der også i år være flere teaterforestillinger og kreative værksteder. Blandt andet inviteres børn og deres voksne til kunstneriske dage på Sophienholm i foråret og i sommerens løb.

Stadsbiblioteket hylder forfatteren Ole Lund Kirkegård, og i februar bliver der mulighed for at træde ind i Lille Virgils Verden.

For børn fortsætter konceptet Historie ½-timen med højtlæsning for de mindste på Stadsbiblioteket.

I parken ved Sophienholm vil der være både teater og koncert for børnene i juli måned. Og de er gratis. Og kræver ikke tilmelding.

Også de voksne kan glæde sig til udendørs koncerter i parken.

Alle de mange læseklubber for både børn, unge og voksne fortsætter. Det samme gør de øvrige biblioteksklubber og tilbud og it-caféer.

Kataloget husstandsomdeles og kan også ses på bibliotekerne. Samt på lyngbykultur.dk.

Det er også her, at man tilmelder sig de aktiviteter, der kræver tilmelding.

FAKTA

Hvad: Lyngbykultur

Hvor: Sophienholm, Stadsarkivet, Sophienholm samt andre lokale lokaliteter

Hvornår: første halvår 2023

Hvordan. tilmelding på lyngbykultur.dk fra 24. januar kl. 12

Lille Virgils verden bliver levendegjort i februar. Foto: Christoffer Askman
Benjamin Koppel roman Anna Sang var en af de mest udlånte bøger i 2022. Mød ham i samtale med Hanne Vibeke Holst. Foto: Sara Galbiati