Det bliver ikke med Heidi Hansen ved roret, at Lejre Højskole søsættes i august 2024. En enig bestyrelse for højskolen har besluttet, at det er en anden profil, den ønsker i spidsen for Lejre Højskole.
Heidi Hansen er ellers én af medstifterne i duoen, som har været ideskaberne bag det store projekt i Kirke Såby, og Lejre Højskole er hendes hjertebarn. Den anden i duoen er Lotte Eghøj, som er blevet formand for den ejendomsfond, der skal skabe vigtig finansiering af højskolens om- og tilbygning via salg af boliger på Højskolesletten syd for skolen.
– Vi skal ud og søge efter en ny forstander og forventer at have en forstander på plads til foråret 2024, siger konstitueret formand for bestyrelsen for Lejre Højskole, Carsten Helles Rasmussen.
Heidi Hansen har haft en tidsbegrænset ansættelse som forstander og projektleder indtil januar 2023. Og det er i den forbindelse, at bestyrelsen efter intensiv diskussion nået frem til i enighed, at den af strategiske årsager vil finde en anden profil.
For risikabelt
– Heidi har ikke ledelseserfaring på en højskole eller anden skole i sit tidligere arbejdsliv, og vi har vurderet, at det vil blive for risikabelt, hvis hun forblev forstander. Vi er en ansvarlig professionel bestyrelse, der har taget en beslutning i fællesskab. Vi har ikke en specifik person i kikkerten endnu, forklarer Carsten Helles Rasmussen til Dagbladet Roskilde.
Heidi Hansen er cand.merc og har blandt andet tidligere været chefkonsulent i Erhvervsministeriet og har arbejdet med helsepraksis.
I en pressemeddelelse, udsendt af bestyrelsen, står der, at “vi har vurderet, at det er strategisk vigtigt for den fortsatte etablering af højskolen, at (forstanderen) er en person med drift- og ledererfaring samt kendskab til højskolemiljøet. Det kræver en stærk, innovativ og erfaren leder at skulle drive højskole i dag”.
“Derfor har bestyrelsen og Heidi Hansen i fællesskab besluttet, at vejene ansættelsesmæssigt skilles”, hedder det i pressemeddelelsen.
Heidi Hansen udtaler, at hun “er meget glad for og stolt over, at idéen med en ny folkehøjskole har udfoldet sig til den Lejre Højskole, der står i dag”.
Hun udtaler endvidere, at “Lejre Højskole er blevet meget vel modtaget af lokalsamfundet og deltagere på såvel højskoleaftener som på sommerkurser. Mange har bidraget frivilligt til at højskolelivet har kunnet udfolde sig. Det er en stor glæde, at der kan skabes nye fællesskaber, som folk har lyst til at deltage i og bidrage til. Jeg ser frem til at følge højskolens videre udvikling”.
Hjerteblod
Til Dagbladet Roskilde og sn.dk siger Carsten Helles Rasmussen, at højskolen har været hjerteblod for Heidi Hansen:
– Hun har gjort mere, end man kan forvente af en almindelig projektleder. Det har vi kæmpe respekt for.
– Det er en rent strategisk beslutning, vi har taget, og den har været svær. Men vi står med et projekt til 35-40 millioner kroner, og vi kan se, at andre højskoler kæmper for at få kunder i butikken. Det er forbandet vigtigt, at vi får den dygtigste forstander til at lede højskolen – én med ledererfaring, understreger Carsten Helles Rasmussen.
I bestyrelsen sidder – udover Carsten Helles Rasmussen (V) også Mikael Ralf Larsen (SF) fra Lejres kommunalbestyrelse, samt gymnasierektor Henrik Nevers, Bente Aldinger og Bodil Sø, tidligere medlem af regionsrådet og oplysningsforbundsleder.
Ny stilling
Til at varetage Heidi Hansens tidligere opgaver er der ansat en sekretariatsleder på halv tid, Mette Højby Germansen, der bor i Frikøbing i Hvalsø. Hun er cand.pæd i antropologi, tidligere medlem af bestyrelsen, lektor på professionshøjskolen Absalon og gennem en årrække ansat i højskoleforeningen.
Startskuddet til salg af de blandede boliger på Højskolesletten er gået i gang, og Carsten Helles Rasmussen fortæller, at de første allerede har skrevet sig op til at købe en bolig.