Tørsvømningen er genindført i Lejre Kommune

Debat

Hvem husker ikke de ”glade dage” fra 2010´erne, hvor Lejre Kommune indførte Tørsvømning på skoleskemaet? Det var tider!!! Problemet var – også den gang, at kommunen fattedes penge, så gode råd var dyre. Den nyetablerede Lejre Kommune ville/kunne ikke fortsætte gamle Hvalsø Kommunes tilbud til skolebørnene om skolesvømning i sommerhalvåret (foregik i Ugerløse Friluftsbad). Hvad gjorde man så, når der nu skulle stå skolesvømning på skemaet? Ja, en daværende viceskoleinspektør på Allerslev Skole udtrykte det sådan:” Når vi nu skal lære dem (børnene) nogle svømmeteknikker og ikke har adgang til vand, så er vi jo nødt til at vise dem det ovre i gymnastiksalen”, og Vupti, så var Tørsvømningen opfundet.

Også andre kommunen indførte begrebet Tørsvømning. Gå på YouTube og se klip fra 2011. Et hvor en TV2-journalist bryder sammen i latter i forbindelse med et indslag om ”Græssvømning” i en jysk kommune, og et andet, hvor daværende statsminister Lars Lykke Rasmussen får et grineflip, da han i ”Natholdet” blev præsenteret for projektet.

Den aktuelle nedlukning af varmtvandsbassinet på Bøgebakken gør nu Tørsvømningen aktuel igen, idet FOF Køge, der kører et antal aftenskolehold i Varmtvandsgymnastik dér, tilbyder os deltagere at fortsætte holdet i Hvalsø Hallerne – selvfølgelig uden vand, så Vupti nu har vi igen Tørsvømning i Lejre Kommune.

Som lejreborger forstår jeg godt kommunalbestyrelsens aktuelle problemer, men som rygpatient stiller sagen sig lidt anderledes, idet jeg sammen med de vel ca. 230 andre borgere med diverse gebrækkeligheder, har levet og åndet for de tre ugentlige ”frikvarterer” vi har haft i det lækre, varme vand på Bøgebakken. Må vi dog få dem igen?