Pitstop for sjælen: Stilhed, Kristuskrans og nærvær

Overalt i landet breder eftermiddags- og aftenandagter sig. En anderledes tilgang til det kristne budskab. I Hvalsø kalder sognepræst Anne Spangsberg sine andagter klokken 17 på hverdage for »Pitstop for sjælen«, og de er blevet en særdeles bæredygtig succes, der nu fortsætter på femte år.

– Folk søger ofte noget andet end den almindelige søndagsgudstjeneste, og »Pitstop for sjælen« er en måde at vise, at kristendom kan så meget andet. Man sidder lige så stille og oplever en spiritualitet og åndelighed, stilhed og bøn på en anderledes måde, forklarer Anne Spangsberg.

Dagbladet Roskilde deltog forleden i Pitstop for sjælen, og det blev en meget smuk oplevelse. Skulle nogen have ondt af, at man laver noget alternativt i forhold til en almindelig gudstjeneste, skal det nævnes, at det var en meget kristen andagt – med både en meget intens og samtidigt uformel ramme om en mindre prædiken, en række enkle bønner, en fem minutter lang meditation, to Johannes Johansen salmer og Grundtvig-salmen Alle mine kilder.

Alle sad rundt om døbefonden; præsten var ikke i ornat, og enhver kunne komme med forslag til salmer. En enkelt benyttede sig af muligheden. Nogle deltagere kommer slet ikke til søndagsgudstjenester, fortæller Anne Spangsberg.

Læs interviews med deltagere i DAGBLADET Roskilde torsdag.