Lions på vej op i omdrejninger efter corona: – Alle bidrag gør en forskel

Karsten Leth Jensen har taget hul på sin tredje periode i spidsen for Lions Lejre.

Lions på vej op i omdrejninger efter corona: - Alle bidrag gør en forskel

- Ligesom alle mulige andre vil vi meget gerne have nogle flere medlemmer. I dag er vi ti, og det vil selvfølgelig betyde noget, for det antal opgaver, vi kan magte, hvis vi var lidt flere, når vi mødes, siger Karsten Leth Jensen, præsident i Lions Club Lejre. Foto: Holger Vincents.

Han har været en del af fællesskabet siden 1989, hvor Lions Club Lejre knopskød med hjælp fra søsterklubber i Roskilde og Ramsø.

Sidste år satte Karsten Leth Jensen sig så for bordenden for tredje gang i sine knap 35 år i foreningen. Nu lyder opgaven for den pensionerede elinstallatør og tidligere virksomhedsejer på at få sat skub i Lions’ velgørende indsatser efter flere år med corona og nedlukninger.

– Vores aktiviteter har naturligt nok været kogt ned til et minimum, så nu handler det om at komme op i omdrejninger igen, lyder det fra 71-årige Karsten Leth Jensen, der har overtaget stafetten fra Villy Vibholt.

Hvis ambitionen skal lykkes, er det derfor vigtigt, at de garvede kræfter i klubbens ledelse får selskab af nye ansigter, forklarer præsidenten.

– Ligesom alle mulige andre vil vi meget gerne have nogle flere medlemmer. I dag er vi ti, og det vil selvfølgelig betyde noget, for det antal opgaver, vi kan magte, hvis vi var lidt flere, når vi mødes, siger Karsten Leth Jensen, der bor i Højby.

Artiklen fortsætter under boksen

Fakta: Lions Club Lejre

Lions Club Lejre er en del af det globale Lions-netværk, der på verdensplan tæller 1,4 millioner medlemmer fordelt på 45.000 klubber.

Den humanitære bevægelse blev født i USA i 1917 ud fra en tanke om, at der var brug for mere medmenneskelighed og mindre selvoptagethed.

I dag støtter Lions med afsæt i de enkelte klubber en række velgørende og ofte lokale formål.

Lions Club Lejre har eksisteret siden 1989 og tæller i dag cirka ti medlemmer.

Hvert år uddeler den lokale Lions-klub cirka 100.000 kroner til velgørende formål. Cirka halvdelen af pengene går til lokale projekter.

Kilde: lejre.lions.dk og lions.dk

Sender nødhjælp afsted

Der er da også nok at tage fat på i den lokale forgrening af de globalt humanitære netværk, der alene i Danmark kan mønstre 5000 medlemmer.

De frivillige i Lions Lejre står blandt andet bag de årlige juletræstændinger flere steder i kommunen, udvekslingsprogrammer for unge og højskoleophold for seniorer samt en lang række enkeltdonationer målrettet aktuelle kriser og katastrofer.

– Vi har blandt andet bidraget til nødhjælp i Ukraine og ofrene for jordskælvet i Tyrkiet og Syrien. Det er jo ikke, fordi det er enorme summer, vi sender afsted her fra Lejre. Men alle bidrag gør en forskel, og hvis vi tager Lions på landsplan, løber det op i ret mange penge, siger Karsten Leth Jensen.

I en lokal kontekst peger præsidenten på et nyligt samarbejde med flere lokale kirker om julehjælp, der blev sendt af sted til trængte familier i december måned.

– Dén hjælp bliver der nok ikke mindre brug for lige med det første, siger han med henvisning til, at mange danske husholdninger fortsat er presset af inflationen.

Velgørenhed og netværk

Karsten Leth Jensen fortæller, at det netop var muligheden for at give andre en håndsrækning i kombination med det sociale, der i sin tid tiltrak ham ved Lions.

– Der var en mulighed for at gøre en forskel i mit eget lokalområde, samtidig med at jeg fik mulighed for at møde andre mennesker fra andre fag, end jeg selv beskæftiger mig med, siger Karsten Leth Jensen, der samtidig benytter lejligheden til at aflive en fordom om Lions

– Det er altså ikke en loge. Der er ikke noget hemmelighedskræmmeri forbundet med organisationen, fastslår han med et grin.

Et af de seneste skud på stammen i Lions Lejre, er rent faktisk en genoplivning af en tidligere bedrift: musikalsk underholdning for beboerne på Plejecenter Bøgebakken i Lejre by.

Et indslag, der måtte sættes på pause under pandemien, men som nu netop er tilbage oven på en direkte forespørgsel fra plejecentret.

Sommerlejr er flyttet

Et andet og større tilløbsstykke, der fortsat indgår i Lions’ årshjul, er den årlige sommerlejr for unge med et fysisk handicap, som Lejre-klubben arrangerer sammen med Lions-folk fra Roskilde.

– Man får lov til at opleve en gruppe unge, hvor det for nogle er årets højdepunkt. De lærer nye mennesker at kende, som de også bevarer kontakten med bagefter, siger Karsten Leth Jensen.

Sidste år var sommerlejren flyttet ud af sine vante rammer på Osted Fri- og Efterskole og rykket ind hos Lyndby Landbrugsskole på Ledreborg Allé. Sådan bliver det også i år til trods for, at det, ifølge Karsten Leth Jensen, ikke er den optimale situation.

– Det er da lidt ærgerligt, så vi håber, at vi en dag får mulighed for at vende tilbage til Osted, der har de ideelle faciliteter til målgruppen, siger han.