Lenes datter fik kræft: – Hun havde dage tilbage, da vi opdagede det

En intens rejse og en kamp for livet var, hvad der fyldte i familien Fabers liv, da 21-årige Frederikke fik konstateret kræft i stadie fire tilbage i 2020.

Lenes 21-årige datter fik kræft: - Hun havde få dage tilbage, da vi opdagede det

Da Lene Marie Fabers datter Frederikke i 2020 fik konstateret kræft, var det starten på knap et års lang kamp for datterens liv. Privatfoto

Foto: Privatfoto

Lene Marie Faber havde tilbragt flere uger på hospitalet med sin syge bror, da hun en forårsaften i maj 2020 endelig tager hjem til familiens hus i Ejby for at få en enkelt nat hjemme. Hun sætter mobilen på lydløs og falder hurtigt i søvn på sofaen. Men hun når knap at sove en time, før hendes søn kommer løbende ned fra sit værelse på første sal. Han er panisk. Den er gal med Lenes ældste datter, Frederikke, der bor for sig selv på Fyn. Hun kan ikke trække vejret og er på vej på skadestuen. Med ét vågner Lene og drøner mod Odense Sygehus. Klokken halv et om natten ankommer hun. Få timer efter får datteren taget røntgenbilleder – og om morgenen er der svar. 21-årige Frederikke har kræft i stadie fire – i hele brysthulen, i brystbenet, omkring lever, milt og lunge. Det er endda groet ind i hjertesækken.