Lejre-borgmester positiv efter møde med minister: – Vi vil gerne stille os til rådighed

Fredag tog Tina Mandrup (V) imod transportminister Thomas Danielsen (V).

Borgmester positiv efter møde med minister: - Vi vil gerne stille os til rådighed

Fredag mødtes Lejre-borgmester Tina Mandrup (V) med sin partifælle transportminister Thomas Danielsen på Allerslev Rådhus for at drøfte støjbekæmpelse langs Lejres veje. Foto: Claes Amundsen.

Foto: Claes Amundsen

Lejres borgmester Tina Mandrup (V) udtrykker sig i positive vendinger oven på et møde med transportminister Thomas Danielsen (V) fredag formiddag.

Her besøgte den nyslåede minister Lejre som led i en større rundtur til en række kommuner, hvor emnet er støj langs de statsejede veje. Og mens der ifølge Tina Mandrup ikke blev udstedt nogen konkrete løfter på Allerslev Rådhus før weekenden, var der ikke desto mindre lydhørhed fra partifællen på borgen.

– Det var et rigtig godt møde og en rigtig god snak med en transportminister, som jeg oplevede som værende optaget af de gener, vi oplever herude, fortæller Tina Mandrup.

Forsøg i høj kurs

I Lejre Kommune drejer det sig konkret om Elverdamsvej, Hovedvejen mellem Roskilde og Ringsted og sidst men ikke mindst Holbækmotorvejen, der tilsammen udgør et uheldigt trekløver, der plager flere nærliggende landsbyer med støj over Sundhedsstyrelsens grænseværdier.

Det er derfor Tina Mandrups håb, at Lejre Kommune kan få del i en pulje på tre milliarder kroner, som et bredt flertal i Folketinget afsatte til at bekæmpe støj tilbage i 2021.

– Der ligger fortsat ubrugte midler i den pulje, og man kan bestemt godt forestille sig, at en del af pengene skal bruges i Lejre Kommune, fortæller Tina Mandrup, der i første omgang gerne ser, at Lejre får lov til at deltage i et forsøg med støjværn i kombination med solceller, der skal opstilles i den såkaldte transportkorridor på eller flere af de føromtalte strækninger.

I forsøget på at blive en del af ordningen har kommunen derfor gennem det sidste års tid haft en ansøgning liggende hos Vejdirektoratet. Tina Mandrup gentog ligeledes ønsket overfor transportminister Thomas Danielsen på fredagens møde.

– Vi vil gerne stille os til rådighed, for et forsøg med støjværn i kombination med solceller passer perfekt ind i Lejre Kommunes grønne profil, forklarer Tina Mandrup.

Ifølge Lejre Kommune vil et eventuelt provenu fra de opstillede solceller tilfalde staten.

I kølvandet på mødet med ministeren sætter kommunen også støjbekæmpelse på dagsordenen i denne uge. Det sker på et borgermøde i Hvalsø Kulturhus torsdag 2. februar klokken 19-21. Yderligere info og tilmelding på Lejre Kommunes hjemmeside.