Kommuneplan: Få indsigelser fremmes

Hvad får brygmester Tore Jørgensen (tv.) lov til på Herslev Bryghus? Formentlig ikke noget aktuelt i den nye kommuneplan - men forvaltningen anbefaler, at der arbejdes videre med bryghusets ideer om en fødevareklynge. Arkivfoto: Agnete Vistar
Hvad får brygmester Tore Jørgensen (tv.) lov til på Herslev Bryghus? Formentlig ikke noget aktuelt i den nye kommuneplan – men forvaltningen anbefaler, at der arbejdes videre med bryghusets ideer om en fødevareklynge. Arkivfoto: Agnete Vistar

Så er Kommuneplan 2017 for alvor på vej gennem det politiske system. Mange vil holde øje med, hvad politikerne i økonomiudvalget vælger at anbefale tirsdag – især hvilke ændringer som følge af indsigelser, som bliver til noget, skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Blandt de mere kontroversielle emner er ønsket hos en gruppe af borgere i Hvalsø om at udvide centerområdet nord for banen, så der kan være en Rema 1000 på hjørnet af Bentsensvej og Holbækvej, (hvilket vil indebære nedrivning af en stor bygning, der rummer en små virksomheder som frisør og solcenter).

Der er ikke i det administrative oplæg lagt op til, at dette vil ske i kommuneplanen, idet embedsfolkene henviser til en anbefaling fra ICP, der har lavet en detailhandelsanalyse, der ligger til grund for rammerne om detailhandel i kommuneplanen. ICP anbefaler fortætning på Søtorvet.

Herslev Bryghus' ønske om en mulig udvidelse af virksomheden – med inddragelse af areal fra landzone til byzone – så en fødevareklynge og bedre besøgsfaciliteter kan fremmes, har forståelse fra forvaltningens side.

Den moderniserede planlov skaber mulighed for at udvide besøgsfaciliteter på en række vilkår. Embedsfolkene foreslår et kommuneplantillæg, der følger en lokalplan, i stedet for at tage det med i Kommuneplan 2017, således at Herslev-projektet håndteres i en separat proces. Og forslag og idéer til et kommuneplantillæg bør sættes i gang allerede nu.

Se også DAGBLADET Roskilde tirsdag.