Kirke inviterer til æblefest

Søndag er Tølløse Kirke vært for en friluftsgudstjeneste efterfulgt af æblefest. Foto: Colourbox.
Søndag er Tølløse Kirke vært for en friluftsgudstjeneste efterfulgt af æblefest. Foto: Colourbox.

Gl. Tølløse: Søndag d. 13. september kl. 10 inviterer Tølløse Kirke til friluftsgudstjeneste og efterfølgende æblefest. Her vil det store grønne område bag kirken danne ramme om en række forskellige aktiviteter. Der vil være noget for alle sanser og både for børn og voksne.

Dagen skydes i gang med en familiegudstjeneste, hvor temaet er "Håb og tillid". Martin Luther sagde engang, at hvis han vidste verden ville gå under i morgen, så ville han plante et æbletræ i dag. Derfor afsluttes gudstjenesten med, at der skal plantes et æbletræ, som det fremover bliver konfirmander og mini-konfirmanders opgave at passe. Samtidig bydes de nye konfirmander og mini-konfirmanderne og deres familier velkommen. Præst ved gudstjenesten er Lene Hjære Østergaard.

Når gudstjenesten er afsluttet, er tid til æblefest. KFUM spejderne fra Kirke Eskilstrup og Babtistspejderne fra Tølløse tilbyder forskellige sjove lege for børn og et langbål, hvor man kan bage æbler i gløderne og anden bålmad.

Der vil være kage til kaffen i form af en kagekonkurrence, hvor opgaven selvfølgelig er at bage en kage med æbler i.

Traditionen tro har kirken sørget for et æblemosteri til lejligheden, så alle kan få friskpresset æblemost med hjem. Man må gerne medbringe sine egne æbler og flasker, og ellers kan man købe æbler og dunke på dagen.

Undervejs vil kirkens nye børnekor vil synge for gæsterne.

Æblefesten begynder lige efter gudstjenesten og slutter senest kl. 13.00.