Endelig – badebroen udskiftes

Den meget slidte badebro, der flere gange er gået i stykker. Nu kommer en helt ny badebro, som kan holde i mange år. Lejre Kommunes materiale
Den meget slidte badebro, der flere gange er gået i stykker. Nu kommer en helt ny badebro, som kan holde i mange år. Lejre Kommunes materiale

Én af de nye sager, som Lejre Kommune kan sætte i værk allerede i år med et lån, bliver udskiftning af den ramponerede badebro ved Herslev Strand.

Broen er meget benyttet – og det vil blive dyrt at få lavet en ny, næsten én million kroner. Men det kan betale sig.

Badebroen er i en så sølle forfatning, at den ikke længere kan repareres, men skal udskiftes. Broen er en trækonstruktion, der giver store udgifter til årligt vedligehold og ikke mindst til optagning på land om efteråret og udsætning om foråret.

Valg af bro bør være den løsning, der bedst imødekommer borgernes behov og samtidigt er billigst i drift og service, set over en 10-årig periode. Og kommunen har fået firmaet Rambøll til at lave et notat med de bedste muligheder.

Den model, som Lejre Kommune vælger, bliver en Allflex-løsning, trods den højeste pris af fire forskellige forslag. 992.000 kroner vil den nye badebro koste. Men denne bro er billigst i det lange løb. Ikke nok med, at den kan stå ude året rundt, og således ikke kræver tid og investering, hver gang den tages op og sættes ud igen.

Hovedparten af den robuste bros konstruktionen består af plastmaterialer. Dæksplankerne består af 100 procent genanvendt plastic. Planen er derfor at få en konstruktion med en højbro med stålben på de første 50 meter; herefter 50 meter med flydebro.