Varme og frihed trækker flere gæster til Dyndets campingplads

Efter en rekordvarm maj er det gode danske sommervejr forsat ind i både juni og juli, og det kan mærkes på campingpladsen i Dyndet, hvor der er trængt med pladsen.

– Vi oplever en positiv stemning, og vi er rigtig glade for sommeren indtil videre. Der er fyldt godt op, så det handler om at klemme folk ind, hvor der er plads, siger Michael Farnø, ejer af Corona Camping i Dyndet ved Borup.

– I år er sommeren startet tidligt, og det gode vejr er blevet ved. For vores skyld må det gerne bare fortsætte.

Han fortæller, at man helt klart har flere gæster på pladsen end sidste sommer, hvor vejret som bekendt var langt mindre gavmildt. Årets voldsomme varme har blandt andet betydet, at Corona Camping har ændret lidt på menuen i caféen.

– Normalt har vi jo en buffet, men her i varmen kan maden godt blive lidt lunken, så i stedet har vi valgt at servere masser af frisklavet smørrebrød og burgere, fortæller Michael Farnø.

Sommerens skarpe sol har også haft den konsekvens, at al åben ild som grill og bål er blevet forbudt i samtlige af landets kommuner. Det har også ramt Corona Camping, hvor der kun må grilles med gasgrill.

– Normalt er det ok med åben ild, men nu er det alt for farligt. Vi informerer om det, og folk finder også ud af det selv. Vi har en intern Facebook-side, og ellers bruger gæsterne deres sunde fornuft, og de fleste har en spand vand stående, hvis de bruger gasgrill, forklarer Michael Farnø.

Han er egentlig ikke specielt utilfreds med, at man må kigge langt efter bål- og grillhygge, for det skyldes jo det gode vejr.

– Det vigtigste er, at der ikke kommer stor mængder regn. Vi vil hellere have godt vejr og ingen ild end dårligt vejr, og en konsekvens bliver blandt andet, at lidt flere spiser i vores restauranten, siger Michael Farnø, der ejer pladsen sammen med sin kone Sussane.

Frie og afslappede

Det er 14 år siden, at området i Dyndet blev overtaget, og siden da er interessen for stedet steget stødt.

– Da vi overtog pladsen, var der tre campister, og det hele var faldefærdigt, husker Michael Farnø og fortsætter:

– Siden da er der kommet flere og flere til. Jeg tror, det skyldes, at vi er lidt mere frie og afslappede. Vi har både musik, foredrag, radio og andre forskellige aktiviteter. Man er nødt til at lave nogle ting, som er anderledes end andre, og det hele er gratis, for der skal være plads til alle.

Ifølge ejeren af Corona Camping er det en god blanding af folk, som besøger pladsen. Nogle børnefamilier overnatter to-tre dage i telt, andre bliver en måned eller helt op til et halvt år, og så er der de faste beboere, som bor hele året rundt på pladsen.

– Det er en blandet skare, men folk føler, at de er en del af en familie. Gæsterne vælger os, fordi vi er mere afslappede og frie. Vi har ikke de store pegefingre fremme, men i stedet stoler vi på folks sunde fornuft, fortæller Michael Farnø.