Traktorfolket inviterer indenfor

Foto: RIECK

Motoren i den 57 år gamle Bukh starter med det samme Finn Hansen drejer nøglen og smilet breder sig på hans ansigt, da motoren taktfast begynder at køre, velsmurt – hvad den i høj grad også er .

– Det er virkelig en motor, hvor man kan høre, at den arbejder, siger den gamle maskinarbejder, der selv har sat traktoren i stand, så den kan gøre sig i selskabet af flotte veterantraktorer på Sjællands Traktor Museum.

Her er man ved at gøre det sidste klar til sæsonens forhåbentlig store rykind af besøgende, der har lyst til at lære mere om landbrugets vigtigste maskine gennem de sidste knap 100 år.

– Det er jo her, at man kan se de maskiner farfar arbejdede med på landet og på den måde få noget viden om historien på landet, siger Finn Hansen og fortæller, at sæsonstarten bliver markeret med et arrangement, hvor han og andre fra klubben vil vise rundt på museet.

Det er Skærtorsdag den 24. marts fra klokken 10-16. Sjællands Traktor Museum kan findes på adressen: Overdrevsgården, Lidemarksvej 45, Svansbjerg, 4681 Herfølge.