Svage vil protestere

På onsdag demonstrerer både sindslidende og handicappede i Køge Kommune på Torvet mod det budget 2011, der vil ramme de svage grupper hårdt.

Niels Clausen mener resultatet af de overståede budgetforhandlinger for fuldstændig vanvittige.
Niels Clausen mener resultatet af de overståede budgetforhandlinger for fuldstændig vanvittige.

Køge: Væresteder og aktivitetscentre i socialpsykiatrien og på handicapområdet har slået sig sammen om en demonstration på onsdag klokken 16.05 på Torvet midt i Køge.

Baggrunden er det aktuelle budget 2011, der vil betyde massive nedskæringer i åbningstiden og lukninger af væresteder og aktivitetscentre i både social-psykiatrien og på handicapområdet.

Bag demonstrationen står både bruger eg personale i støttecentrene 1'rn, Klemmen, Huset, og aktivitetscenteret Den Gule Dør samt Klub Vi, og der er lagt op tilbåde råb, bannere og mindst tre talere på Torvet.

En af arrangørerne er Niels Clausen, der er talsmand for brugerne i Den Gule Dør, og han kalder resultatet af de overståede budgetforhandlinger for fuldstændig vanvittige.

– Der er tilsyneladende flere stemmer i skolerne end i socialpsykiatrien, siger han med henvisning til, at der er skåret dybt for de svage borgere for at bevare skolerne.

– Målet lige nu er at få trukket nogle af de her besparelser tilbage, de er simpelthen urimelige, siger han.

Politikerne i byrådet er ligeledes inviteret til at overvære demonstrationen.

simon