Solrød tog første sæt

fodbold: De zebrastribede kom foran med to i en ruf, men hattrick af Cecilie Hansen fordelt jævnt ud over resten af et underholdende lokalderby skaffede de røde sejren.

Køges Signe Anesen trykker af - men lige i Solrøds Asmaa Aziz. Foto: Jeppe Lodberg

Køges Signe Anesen trykker af - men lige i Solrøds Asmaa Aziz. Foto: Jeppe Lodberg

Mens Køge var oversidder i weekendens runde og vel så havde friske ben, skulle Solrød i gang med den tredje kamp på seks dage, da de to klubber tirsdag aften mødtes i kvindernes 2. division på Capelli Sport Stadion.

Små hundrede tilskuere fulgte slagets gang, og inden solen var gået ned, havde de fået tre mål at lune sig på sådan lidt på forskud til den næste halvanden time i “skutte-kulden”.

Det var egentlig gæsterne fra Solrød, der startede mest aggressivt – men køgenserne ville også fremad, og efter godt fem minutter fik hjemmeholdet smidt en i feltet mod Laura de Fries.

Solrød-keeper Vicktoria Bjerregaard kom i vejen for afslutningen, men returbolden faldt ned i tomt område foran det lille felt, og Caroline Østergaard lossede den i mål.

1-0 og 2-0 godt et minut efter, da Louise Engholm blev sendt afsted i dybden, rundede Bjerregaard og lagde bolden i tomt mål.

De kvikke mål gav hjemmeholdet mod på at angribe lidt mere organiseret og vedholdende – hvilket lykkedes delvist. Køge dominerede, men gav også solrødderne et par omstillingsmuligheder, og så var der reduceret efter mindre end et kvarters spil:

Maria Petersen kom hele vejen gennem Køge-feltet til baglinjen uden lige at komme på skudhold i venstre angrebsside, men pyt for bag hende var Cecilie Hansen råbende på et “cut-back”, og det fik hun og scorede via fjerneste opstander.

Cecilie Hansen var ved at komme til frit skud kort efter, da hun snuppede den løse bold fra da Julie Sofie Jakobsen ville losse væk, men sparkede et gevaldigt hul i luften.

Køge-stopperen kom dog godt med hjem og fik generet Solrød-spidsen så meget, at keeper Line Hemme nemt kunne samle bolden op.

Frem til den halve time stod der Køge på det meste, men så tog gæsterne over, og med syv minutter til en kop lunende te smaskede Cecilie Hansen bolden på overliggeren langt ude fra.

Friskt forsøg, og var det ment som en advarsel, så hørte hjemmeholdet ikke ret godt efter, for så havde de de ikke ladet sig presse ned i eget felt, hvor så Cecilie Hansen flot smadrede udligningen ind.

Natasja Rovsing havde et nærgående forsøg lige op til pausen, men 2-2 hér, og det var også stillingen frem til fire minutter før tid, selv om begge hold havde pæne muligheder for at komme yderligere på tavlen i den underholdende, intense og afvekslende kamp afviklet i et ganske højt tempo.

Køgensernes muligheder var typisk i kategorien “lige ved at den sidste tå på”, mens solrødderne måtte se Line Hemme tage sig af deres oplagte chancer.

Køge-keeperen havde også arme og krop på Camilla Christensens afslutning fire minutter før tid, men holde forsøget kunne hun ikke, og riposten røg til Cecilie Hansen, der scorede for tredje gang og denne gang til tre point.

De to hold mødes igen i Solrød på lørdag.

2. division, kvinder

Køge-Solrød FC 2-3 (2-2)

1-0: Caroline Østergaard (6), 2-0: Louise Engholm (7), 2-1, 2-2, 2-3: Cecilie Hansen (15, 40, 86)