Så kører der S-tog igen

©TON 280706
  PENDLER REPORTAGE OM DSB FORSINKELSER
©TON 280706 PENDLER REPORTAGE OM DSB FORSINKELSER

Fra fredag morgen kører der igen S-tog på Køge Bugt-banen på strækningen mellem Hundige og Åmarken.

Det har Banedanmark netop informeret om.

Det var egentlig meningen, at S-togene skulle have kørt fra onsdag morgen, men man nåede ikke de sidste sikkerhedstest, så både onsdag og i dag, torsdag har passagererne måtte tage togbusser.

Banedanmark har siden natten til torsdag gennemført afsluttende testkørsler på strækningen mellem Hundige og Åmarken for at sikre, at der igen kan køre S-tog på strækningen. Testkørslerne viser, at strækningen kan genåbnes for togtrafik. Det betyder, at S-togene mellem Hundige og Åmarken vil køre efter normal køreplan fra fredag morgen, oplyser Banedanmark.

»Der har i løbet af natten blevet kørt flere testkørsler på strækningen mellem Hundige og Åmarken. Der er konstateret enkelte mindre fejl, som vi løbende har udbedret. Vi udfører de sidste afsluttende testkørsler på strækningen i løbet af torsdagen for at være helt sikre på, at der kan køre S-tog på strækningen,« siger Tom Møller Rasmussen, projektchef i Banedanmark.

»Hvis der mod forventning skulle være mindre fejl under de sidste afsluttende testkørsler i løbet af torsdagen, vil disse kunne udbedres inden i morgen. Jeg vil gerne beklage de ekstra gener, det har haft for passagererne og naboerne,« tilføjer projektchefen.