Nu indkaldes de sidste 16-årige – Tidsplan for 12-15årige er klar

Se kort: Åbner op for corona-vaccination uden tidsbestilling
Foto: Martin Rye.
Foto: Martin Rye.

Af Tomas Revsbech

Indkøbet af over en million ekstra doser corona-vaccine i Rumænien betyder, at Region Sjælland i dag tirsdag kan sende en invitation ud til de allersidste 16årige med tilbud om at blive vaccineret mod corona. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

»Borgere i Region Sjælland, som endnu ikke er inviteret til vaccination mod COVID-19, skal holde ekstra godt øje med deres e-boks eller postkasse i dag tirsdag den 6. juli. Her forventer Region Sjælland, at de sidste voksne borgere får invitation til vaccination«, skriver regionen i pressemeddelelsen.

De ekstra vacciner betyder, at intervallet mellem første og andet stik bliver ændre fra fem til fire uger mellem førte og andet stik.

Regionen oplyser, at man er klar til at invitere de første 12-15 årige til vaccination fra uge 29. Den samlee vaccinationsindsats forventer regionen vil være slkut i løbet af uge 35. Det vil sige senest 5. september.

Det er muligt at bestille tid på www.vacciner.dk , så snart der åbnes for ens årgang, også selvom man endnu ikke har modtaget en invitation.

Man kan følge med i hvornår de enkelte målgrupper inviteres på Region Sjællands hjemmeside www.regionsjaelland.dk.

I Region Sjælland har 62,6 procent på nuværende tidspunkt fået første stik, mens 40,4 procent er færdigvaccinerede. På landsplan har 58,4 procent indledt et vaccinationsforløb og 36,1 % er færdigvaccinerede.