Nekrolog: Typograf Asger Klinthøj er gået bort

Asger Klinthøj var selvhjulpen næsten til det sidste, indtil en blodprop i hjernen gav store udfordringer for fysikken. Nu er han gået bort. Han ses her sammen med sit barnebarn, Cathrine. Privatfoto
Asger Klinthøj var selvhjulpen næsten til det sidste, indtil en blodprop i hjernen gav store udfordringer for fysikken. Nu er han gået bort. Han ses her sammen med sit barnebarn, Cathrine. Privatfoto

Typograf Asger Klinthøj, Bjæverskov, er død i en alder af 83 år.

Asger Klinthøj voksede op på Østerbro, men flyttede til Nørrebro sammen med hustruen Lola Klinthøj i 1960'erne.

Parret rykkede senere ud i provinsen, hvor Asger Klinthøj i perioden 1971/1972 byggede eget hus, som blev familiens trygge base fra sommeren 1972 og de efterfølgende mange, mange år.

Asger Klinthøj var uddannet typograf og arbejdede i mange år på DAGBLADET i Ringsted, hvor han fik job umiddelbart efter husbyggeriet i Bjæverskov.

Han var stolt af sit fag og lagde både umage og stor arbejdsindsats i at få avisen på gaden.

Men engagementet rakte langt ud over sættekasse og trykpresse.

I 30 år var han medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem: Sjællandske Distribution ApS (28/4-1988 – 22/6-2000) samt Sjællandske Medier A/S (1/1-1970 – 29/11-2000).

Selv om det efterhånden er mange år siden, Asger Klinthøj gik på efterløn som 63-årig, huskes han stadig som en mand, der kunne sætte gang i den.

Humoren var sort, hjernen krøllet – men manden var afholdt og meget vellidt.

Det gjaldt i alle sociale sammenhæng, ikke mindst i IF Frem Bjæverskov, hvor han i sit mangeårige virke blandt andet var med til at opstarte friluftsforeningen, lave cykelhold samt kano-/kajakaktiviteter.

Foreningsliv og fysisk udfoldelse lå i det hele taget Asger Klinthøj stærkt på sinde, og han var gerne frisk på nye udfordringer.

Som f.eks. da han i forbindelse med sin 60-års fødselsdag ønskede sig inliners (rulleskøjter), så han sammen med barnebarnet Cathrine kunne køre på ramper.

I sine unge år var han elitegymnast, og han slog heller ikke op i banen på sine ældre dage, hvor han viljestærkt holdt fast i at motionere mandag-onsdag-fredag.

En ufrivillig pause under corona-nedlukningen måtte han døje, men som færdigvaccineret vendte hans straks tilbage til motionscykel og sine stræk- og bøjeøvelser.

Asger Klinthøj blev enkemand i 2013 og boede i de senere år i ældrebolig på Duehusvej i Bjæverskov, hvor han fik nogen gode år med tæt kontakt til både venner og familie.

Han nærede en stor og dyb kærlighed og omsorg for alle sine børnebørn. Især efter hustruens død.

Asger Klinthøj var selvhjulpen næsten til det sidste, indtil en blodprop i hjernen gav store udfordringer for fysikken. Forude ventede et større genoptræningsforløb, så det var helt i Asger Klinthøjs ånd, at det gik som det gik, da han kunne lukke sine øjne for sidste gang den 6. juli.

Han efterlader sig en datter, to sønner og de fem højt elskede børnebørn.

Bisættelsen finder sted fra Bjæverskov Kirke torsdag 15. juli, klokken 11.00.