Mød dit indre bæst

Fyrene på plakaten ser rimeligt sammenbidte ud, mens »metalbibliotekaren« Elisa Pretzmann lyser op i et smil, når man spørger hende, hvorfor hun har inviteret bandet Baest, indenfor på biblioteket til en såkaldt »Meet & Greet«.

– Jeg er selv megafan og da jeg så inviterede dem var de straks med på ideen, fortæller hun og forklarer, hvordan bandet på kort tid har opnået stor anerkendelse ved at gå meget dedikeret til deres arbejde som musikere.

– De satte sig et mål om at slå igennem, og det er faktisk på kort tid lykkedes dem at brage fuldstændig igennem på en måde, som man måske bedre kan forstå med et mere stuerent band som Volbeat.

Tilforladelig kan man ikke kalde musikken fra Baest, som spiller aggressiv dødsmetal, men det er altså alligevel lykkedes dem at slå igennem herhjemme og endda være med til, at man internationalt også har fået øje på de mange lokale talenter på metalscenen.

– Metal er en af de genrer, der bliver mest udbredt i øjeblikket, og her er det efterhånden blevet kendt, at Danmark har rigtig mange talenter indenfor genren, siger hun og påpeger, at selvom det for utrænede ører kan lyde som larm, så kræver meget af musikken altså stor kunnen og øvelse på instrumenterne. Hun er overbevist om, at der findes grobund for et stort metalmiljø i Køge og håber på et godt fremmøde, når man kan få en snak med Baest på biblioteket.

Det er i forbindelse med en dobbeltkoncert på Tapperiet samme aften, hvor også veteranerne i Artillery vil rive i både strenge og stemmebånd.

Det er torsdag den 16. maj klokken 20 og billeter købes på www.tapperiet.nu eller i døren.