Læseheste delte bøger ud

Torsdag var det Danmark Læser Dagen og Randi Petersen fra KøgeBibliotekerne var på gaden for at dele bøger ud sammen med andre frivillige læseheste.
Torsdag var det Danmark Læser Dagen og Randi Petersen fra KøgeBibliotekerne var på gaden for at dele bøger ud sammen med andre frivillige læseheste.

30 frivillige læseentusiaster benyttede Danmark Læser Dagen den 23. april til at dele bøger ud til blandt andre kolleger, medpassagerer i S-toget og vinterbadere i Valkyrien. De havde hver især modtaget en bogkasse med 25 bøger og var på den måde med til at få læseglæden ud i alle hjørner af kommunen. Danmark Læser Dagen er en del af Kulturministeriets landsdækkende kampagne, der skal få flere til at læse mere skønlitteratur. Det skriver DAGBLADET Køge.

– Som bibliotek slår vi selvfølgelig også på tromme for læseglæden, siger bibliotekar Randi Petersen fra Køge Bibliotek. Hun var i går taget ud i det gode vejr med masser af bøger til uddeling og for at sprede læseglæden blandt køgenserne.

Hun fortæller, at baggrunden for initiativet er en undersøgelse fra Kulturministeriet, der viser, at hele 40 procent af den voksne befolkning sjældent eller aldrig skønlitteratur.

Hun fortæller videre, at KøgeBibliotekerne har lagt ekstra brænde i kakkelovnen for at fyre op under læselysten. Hen over sommeren sætter biblioteket fokus på ferielæsning og gode sommerbøger. Desuden vil biblioteket sammen med Køge Sygehus og Røde Kors snart lave et stort projekt, der handler om at tilbyde fælleslæsning til patienter på fem afdelinger.