Krigens skygger i Køge

KUNST: Krigens skygger er et lys- og lydværk, der handler om at leve med krig i Europa – oplev det til årets Kyndelmisse

Krigens skygger i Køge

KØGE: Med Ukrainekrigen har vi fået direkte udsigt til meningsløshed og død, mens vi fortsætter vores normale hverdagsliv, som om ingenting var hændt. Mange mennesker oplever handlingslammethed, vrede og angst, men lys- og lydværket ’Krigens skygger’ handler også om at skønne på det, man har. Og om at håbe.

Krigens skygger er en totalinstallation, der er fremstillet specielt til fremvisning på Kulturtorvet i Køge. En lang række mennesker fortæller i værket om deres oplevelser af angst og frustration i forbindelse med Ukrainekrigen.

Tegninger, der handler om krigen og de følelser, der følger med, projiceres op på en stor gavl og to mindre mure.

Se Krigens skygger til Kyndelmissen.

Værket er blevet til gennem interviews med 20-25 mennesker i alle aldre, de fleste af dem danskere, men der optræder også folk fra Holland, Irland, Tyskland og Sverige, idet situationen er parallel i mange europæiske lande. Derfor er en lille del af værket på andre sprog.

Værket varer cirka 12 minutter, men man behøver ikke se det fra ende til anden for at få en oplevelse og få vækket eftertænksomhed om krigens absurditet og den kollektive undtagelsestilstand, vi som civilistation er i.

Bag tegninger og lyd står Jakob Fälling, mens Ole Samsøe står bag værkdesign og teknik. Værket har premiere til Køge Kyndelmisse 3. februar klokken 18.30-21.00 på Kulturtorvet.

Krigens Skygger er et værk i lyd og billeder, som kan ses på Kulturtorvet.
Værket “varer” cirka 12 minutter men behøver ikke bliver oplevet fra ende til anden, oplyser bagmændene.
Krigens Skygger har premiere til Kyndelmissen fredag aften.