Kommune høster gode flygtninge-erfaringer

Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
20-årige Yonas fra Eritrea er dybt taknemmelig for den modtagelse, han har fået i Køge Kommune, efter at han måtte flygte fra sit hjemland. Kommunen har da også forstærket flygtningeindsatsen-, især modtagelsen, markant i det forgangne år for at sikre bedre integration. Foto: Jens Wollesen
20-årige Yonas fra Eritrea er dybt taknemmelig for den modtagelse, han har fået i Køge Kommune, efter at han måtte flygte fra sit hjemland. Kommunen har da også forstærket flygtningeindsatsen-, især modtagelsen, markant i det forgangne år for at sikre bedre integration. Foto: Jens Wollesen All rights reserved! Jens Wollesen +4520471563

Varmen, venligheden og den gode modtagelse har gjort et enormt indtryk på 20-årige Yonas fra Eritrea.

– Jeg blev virkelig accepteret og budt velkommen fra første dag, siger han til DAGBLADET Køge og fortsætter:

– Det var nærmest, som man modtager sin familie. Jeg har ikke mange penge, men fik tag over hovedet, penge til mad, mulighed for uddannelse og sprogundervisning, viden om den danske kultur og meget andet, lyder det fra den unge flygtning.

Yonas ankom til Køge Kommune sidste efterår og er dermed én af de flygtninge, der har nydt godt af kommunens skærpede fokus på en helhedsorienteret flygtningemodtagelse.

Netop det øgede fokus på den tidlige integrationsfase møder ros fra Kommunernes Landsforening, som ser gode perspektiver i Køge Kommunes nyligt søsatte initiativer. Heriblandt at kommunen nu tager endnu tidligere kontakt til flygtninge før ankomsten.

– Man får et langt bedre grundlag for succes, hvis de allerede i perioden, hvor flygtningen har fået asyl og frem mod ankomsten til kommunen, får fat og starter integrationsprocessen, siger Birger Mortensen, chefkonsulent i KL med speciale i blandt andet integrationsindsatser og modtagelse af udenlandsk arbejdskraft.

Læs meget mere om Køge Kommunes flygtningeindsats- og modtagelse i tirsdagens udgave af DAGBLADET Køge.