Køge-tatovører ønsker forbud mod amatører

Foto: Elmer Madsen, Dorte Larsen

Køge: De to indehavere af State of Grace – tartoo og piercing i Køge ønsker forbud mod amatørtatovører, som både skader folk og de professionelle tatovørers omdømme. Det skriver DAGBLADET Køge.

– Vi vil meget gerne have en Smiley-ordning med jævnlig kontrol af forholdene. Det kunne dæmme op for hjemmetatovørerne og de billige kopifarver fra Kina.

Ønsket om en Smiley-ordning kommer fra indehaverne af tatovørbutikken State of Grace i Køge. Brian Andersen og Tau Oeftiger har begge arbejdet som professionelle tatovører i 14 år og har kunder fra hele landet.

Miljøministeriets varslede forbud mod tatovørfarver, som er mistænkt for at være allergi- og kræftfremkaldende, har vakt stor ærgelse og irritation hos de professionelle tatovører, fordi det skaber usikkerhed og ikke vil sætte en stopper for amatør-tatovører og de kopifarver, som kan købes af alle og enhver på nettet.

De to Køge-tatovører er ret sikre på, at det netop er kopifarverne og ukyndige hænder, der er skyld i diverse rædselsberetninger og efterlyser derfor klare retningslinier og et regulært forbud mod at tatovere uden autorisation.

– Lige nu er der ingen lovgivning om noget som helst på området. Det bør der være, siger de.

Formanden for Dansk Tatovør Laug, Johnny Hansen, bakker dem op. Det varslede forbud har netop fået lauget til at presse på for at få indført en slags Smiley-ordning på området.

– Og den skal ikke kun omfatte farverne. Den skal også omfatte hygiejnen og de rent faglige evner. Det vil kunne være med til at begrænse det svineri, der foregår hjemme ved køkkenbordet, siger lavformanden til DAGBLADET Køge.

Læs mere i DAGBLADET torsdag.