Justin Shaibu solgt til Brentford

Foto: Bjørn Armbjørn, Jeppe Lodberg
Træningskamp. HB Køge - AB.
Træningskamp. HB Køge – AB.

Han snakkede begejstret om den prøvetræning, han netop han havde på – HB Køges 18-årige angriber Justin Shaibu – da han blev bedt om at forklare, hvorfor han dog ikke havde været med i de blå/sortes første træningskampe. Og om, at klubbens U/19-træner Flemming Pedersen med fortid i FC Nordsjælland åbenbart længe havde haft et godt øje til den mørke danskers fysisk og hurtighed. Men også om, at han – hvis ikke det engelske eventyr blev til noget – ville gøre alt for at få det gennembrud som han mente var på høje tid i klubben, hvor han debuterede som 16-årig.

Nu er Justin Shaibu solgt til Brentford.

Den engelske Championship-klub Brentford F.C har købt Shaibu ud af kontrakten med HB Køge, der havde to år tilbage af aftalen.

– Salget er endnu et vidnesbyrd om det kompetente talentarbejde, der er foregået i først Køge Boldklub og siden HB Køge siden Justin kom til som 14 årig fra Vallensbæk. Justin har været ramt af skader i forårets kampe. Han har jo ekstrem hurtighed, men med det følger desværre ofte en del overbelastningsskader, og han nåede desværre aldrig for alvor at få det gennembrud, som vi alle havde håbet. Det er således meget imponerende, at Justin er nået igennem nåleøjet hos Brentford, som vi lod ham træne med i en uges tid her i opstarten, siger sportsdirektør Per Rud.

– Justin har med sin råstyrke og sin fart nogle gode spidskompetencer, som er eftertragtede i mange klubber. Han har været gennem en god udvikling i HB Køge, men sammen med Justin og hans agent har vi vurderet, at det nu er tid til at tage næste skridt og pakken fra Brentford FC var god for alle parter. Vi ønsker Justin al mulig held og lykke i sin videre karriere, siger HB Køges sportschef Per Rud til klubbens hjemmeside.