Historisk skib modtaget af glad marineforening

Historisk skib modtaget af glad marineforening

Minsveparen M20 – et svensk klenodie fra 1941 – ankom tirsdag på besøg og blev modtaget af Køge Marineforening, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Ved ankomsten blev der skudt tre kanonslag, som betyder, at skibet er velkommen. M20 svarede ligeledes med tre kanonslag, som betyder, at skibet kommer med fred. Det er en gammel forordning, som stadig benyttes.

Skibet er nu et museumsskib og hører hjemme i Stockholm. Tidligere tjenstgjorde M20 i flåden i mange år rundt om Sveriges kyster under 2. Verdenskrig, blandt andet Kattegat, Skagerrak og Østersøen. Skibet var monteret til at stryge miner. Som selvforsvar havde M20 en luftværnskanon akter og et maskingevær foran.

Køge Marineforening oplyser i pressemeddelelsen, at man blev inviteret ombord til en hyggesnak og en øl. M20 har tidligere været på besøg, og i går sejlede man sammen med medlemmer fra Køge Marineforening ud og nedlægger en krans, hvor vraget af »Dannebroge« ligger. Senere onsdag kom besætningen på besøg hos Køge Maritime Modelbyggerlaug og sluttede dagen med spisning og hygge i Marineforeningen.

Torsdag går turen videre til Helsingør, hvor enkelte medlemmer fra Køge Marineforeningen er inviteret med på sejlturen mod den nordsjællandske købstad.